Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nejasni uvjeti

Holding će za oprost dugova građanima s Vladom morati potpisati novi sporazum

10.11.2009., Cakovec - Ilustracija placanja racuna.  Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
22.01.2015.
u 10:14

Zagrepčani, procjenjuje se, duguju između 5 i 10 milijuna kuna, a Holding bi otpisao one za vodu, plin, pričuvu i odvoz otpada

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek jučer je za Radio Sljeme kazala da ne zna što točno znači njezin potpis na Sporazum o ublažavanju teškoća građanima slabijeg imovnog stanja koji je potpisala s Vladom te drži da će Zagrebački holding morati potpisati novi ugovor želi li građanima u blokadi otpisati dugove.

– Sporazum je okvirni dokument nakon kojeg slijedi protokol mjera. Sporazum su potpisala trgovačka društva u vlasništvu države pa mislim da bi trebao i Holding. Konzultirat ću se što točno znači moj potpis, ali mislim da se odnosi na dugove Gradu – kazala je Švaljek koja drži da njezin potpis ima ulogu i u Holdingu jer je ona dio Skupštine Holdinga.

Holding bi trebao, prema pravilima koja zasad nisu javnosti detaljno poznata, otpisati dugove za vodu, plin, pričuvu i odvoz otpada.

Predsjednik Udruženja gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk drži da je otpis dugova građanima više pokušaj dobre volje nego izlaz iz dugova. Procjena je, kazao je, da će četiri najveća grada (Zagreb, Split, Osijek i Rijeka), koja čine 70 posto proračuna svih jedinica lokalne samouprave, otpisati 23 milijuna kuna, što je relativno beznačajan iznos u ukupnom dugu građana od oko 9 milijardi kuna.

Prema toj, okvirnoj procjeni, Zagreb bi građanima otpisao dugove u visini između pet i deset milijuna kuna. Dug se može otpisati građanima čiji je dug 30. rujna 2014. iznosio najviše 25.000 kuna državnim poduzećima i najviše 10.000 kuna bankama, teleoperatorima, gradovima, a račun im mora biti blokiran dulje od godinu dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije