Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori

Holding će smanjiti plaće i članovima uprave i zaposlenicima

'za plus.....14. 08. 2008. zagrebacki holding/ ivo covic, novi predsjednik uprave zagrebackog holdinga snimio: zeljko hladika'
'zeljko hladika'
10.06.2010.
u 21:00

Troškove treba smanjiti za 10 posto, a način će se znati idući tjedan, nakon pregovora.

Uprava Zagrebačkog holdinga planira za deset posto smanjiti proračun koji troši na plaće zaposlenih. Sadašnjih 1,663 milijarde kuna, koliko se godišnje troši na zaposlenike, palo bi za 166 milijuna kuna, odnosno troškovi za zaposlenike bili bi 1,496 milijardi kuna. Namjera je članovima uprave smanjiti plaću za deset posto, a kako će smanjiti ostatak troškova, ovisi o dogovoru s brojnim sindikatima Holdingovih podružnica.

– U utorak imamo sastanak sa sindikatima na temu povećanja učinkovitosti i poslovanja tvrtke. Dogovorit ćemo što ćemo napraviti i kako ćemo smanjiti troškove. Ne bih želio govoriti ništa prije nego što se o smanjenju troškova za osoblje usuglasimo sa socijalnim partnerima. Koje ćemo poteze povući uvelike ovisi i o njihovim prijedlozima – kazao je Ivo Čović, predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga.

Kako neslužbeno doznajemo, možda radnicima neće smanjiti plaće, ali bi se oni trebali odreći regresa, božićnica, darova za djecu i ostalih bonusa koji su im zajamčeni kolektivnim ugovorom. Smanjenje plaća za deset posto članovima uprave znači da će šefuUprave Ivo Čović umjesto dosadašnjih 23.437 kuna neto dobiti plaću 21.093 kuna, član uprave Branimir Delić će umjesto dosadašnjih 19.000 kuna imati 17.100 kuna, a članica uprave Vlasta Pavić umjesto 18.572 imat će 16.714 kuna. Još se ne zna kolike će plaće biti novoimenovanim članovima uprave Alenki Košiši Čičin Šain i Damiru Noviniću.

Komentara 5

MA
magla11
21:40 10.06.2010.

A što je s Dekrom preko koje se \'privremeno\' zapošljavaju ljudi za enormne provizije za Dekru, kažu i 40%? Kako će se tuuštedjeti? Je li ti zato jer je zamjenik predsjednika NO Dekra ... Darko Tipurić! I da li se novac isplaćuje radnicima u punom iznosu? DORH provjeriti!

DE
detektiv
00:16 11.06.2010.

samo u podružnici odvodnja možete povećati dobit par mil. kn riješite se kooperanata Kominga i Kom-Eco na održavanju kanala i slivnika dodatna zarada je tu...a ne im prepuštati poslove od cca 10 mil. kn godišnje

ZM
zmaj1111
01:13 11.06.2010.

I nakon smanjenja to su sramno visoke plaće. Podsjećam da građani Zagreba plaćaju najveći prirez u Hrvatskoj i da se nikad nije razmatralo da se taj prirez snizi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije