Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Holding će ipak 'brisati' dugove za vodu, plin, pričuvu i odvoz otpada

Na prozivku ministrice Milanke Opačić, gradonačelnik Bandić je odgovorio - sve će se riješiti
24. travnja 2015. u 14:17 8 komentara 2507 prikaza
Holding računi
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Čak 2500 Zagrepčana treba oprost dugova za Holdingove račune. Brojka je to koju je iznijela potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, prozivajući tako zagrebačku megatvrtku da se dosad nije odazvala, niti potpisala Vladin sporazum za otpis dugova, koji je sada već ušao u drugu, takozvanu “B” fazu, koja će potrajati do 30. lipnja 2015. godine.

– Najveći problem nam je Zagrebački holding koji nije potpisao sporazum – kazala je ministrica Opačić, a gradonačelnik Milan Bandić na njezinu je prozivku odgovorio jasno - to će riješiti.
– Ne znam zašto Holding nije ušao u program oprosta dugova, valjda se nisu snašli – kazao je Bandić.

Dolazi i to na red

I dok u Holdingu ne otkrivaju koliki je ukupan dug građana od početka 2015. godine, poručuju kako će tema oprosta dugova doći na red vrlo skoro.

–Uskladit ćemo se sa svim odlukama i politikom grada jer Zagrebački holding u stopostotnom je vlasništvu Grada i radit ćemo usuglašeno – poručili su iz Holdinga. Unutar Grada i Holdinga tek se  trebaju dogovoriti koji dugovi će se otpisivati,  no prvotni je plan Holdinga, kako neslužbeno doznajemo “brisati” one dugove za vodu, plin, pričuvu i odvoz otpada.

Glavni kriterij za otpis dugova, uključi li se i Holding, odnosit će se na one građane čija mjesečna primanja u posljednja tri mjeseca ne prelaze 2500 kuna za samca ili 1250 kuna po članu kućanstva, a koji nemaju u vlasništvu drugu nekretninu ili imovinu koju bi mogli prodati u svrhu podmirenja svojih dugova, kao i pod uvjetom da nemaju oročena sredstva, ni ugovor o stambenoj štednji.

Bez straha

– Ne moraju se bojati ako imaju komad livade – kazala je ministrica Opačić.

Zagrebački SDP i HNS podržali su Bandićevu najavu uključenja Holdinga u Vladin program otpisa dugova Zagrepčana.

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

 • fakin2012:

  Pričuvu? Pričuvu ne mogu brisati to je doprinos temeljem Zakona o vlasništvu i nema zastare prema ostalim suvlasnicima nekretnine. O kakvom se kriminalu tu radi?

 • rampa:

  Ukoliko se oproste dugovi tko ce placati silne uhljebe , setace i sopingholicare. Ljudi se u radno vrijeme secu, sopingiraju , a mi im to preko preskupih racuna placamo. Imate sluzbu nadzora i kamere koje su bile vrlo skupe i ... prikaži još! opet nista , doveli ste privatne strazare i opet nista. Uhljeb holding , bezze

 • Avatar TAJSAM
  TAJSAM:

  Nikakovo čudo, cijene vode su stravično velike za grad koji pliva na vodi. Toliko lopovske pljačke i nameta kroz cijenu mislim da nema ni u Africi. Neče im biti problem to ispoštivati ali če zato opet sve poskupiti da na ... prikaži još! budu u gubitku jer im je i Država otela neke prihode pa če im biti teško?????? Pozdrav dobrim ljudima