Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'hod za život'

Danas u centru Zagreba posebna regulacija prometa

Hod za život
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
25.05.2019.
u 09:38

Pozvali su sve da koriste samo nacionalne zastave, a svaki pokušaj unošenja drugačijih zastava smatrat će se pokušajem diskreditiranja

Organizatori inicijative 'Hod za život' obavijestili su kako će u subotu od 10 do 13,30 sati biti obustavljen promet u centru Zagreba jer će sudionici, krenuvši od Zrinjevca, hodati preko Praške ulice do Trga bana Josipa Jelačića, zatim će se uputiti Ilicom i Mesničkom do Strossmayerova šetališta, pa Ćirilometodskom do Trga sv. Marka.

Inicijativa se održava pod geslom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu!". Organizatori su poručili sudionicima da su, osim zastava Hoda za život, dopuštene samo nacionalne zastave, a svaki pokušaj unošenja drugačijih zastava ili transparenata smatrat će se namjernim pokušajem diskreditiranja Hoda za život.

Pozvali su da se koriste samo transparenti, majice, napisi i zastave na kojima su poruke koje slave život, zaštitu života od začeća do prirodne smrti ili izražavaju brigu i potporu za majke, djecu i obitelji. Koordinatori inicijative će davati izjave na Zrinjevcu u 10,40 sati te tijekom događaja.

Maturanti se smjestili na Bundeku gdje je proslava potrajala čitav dan

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar niwrad
niwrad
14:17 24.05.2019.

Vele nam "progresivni" da nas takav hod vraća u mračna vremena, no istina je suprotna. Naime, stav onih koji podržavaju pobačaj temelji se na dobrom starom zakonu jačega, koji je vrijedio tijekom mračnih perioda ljudske povijesti, kada su interesi onih tjelesno ili društveno jačih vrijedili više od života slabijih. Kako su ljudska društva postala civiliziranija, shvatila su da interesi jačih ne mogu biti iznad života slabijih. To je dovelo do razvoja standarda osobne odgovornosti - prema kojem je pojedinac odgovoran za posljedice svog ponašanja, te standarda zaštite ljudskog života - prema kojem zakon mora zaštititi ljudski život od nasilne agresije drugih. U kontekstu pobačaja, oni koji su odgovorni snositi posljedice svojeg seksualnog ponašanja - tj. dovesti začeti ljudski život do punoljetnosti, imaju interes izbjeći stvorenu odgovornost primjenom zakona jačega na taj život, kako bi ga nasilno prekinuli i tako eliminirali izvor svoje odgovornosti. To je više nego očito kršenje gore navedenih standarda te povratak u mračna vremena kad je vrijedio zakon jačega. I eto, to je suština današnjih progresivaca i naprednjaka. U suštinu su oni ti koji nas vraćaju u mračna vremena i onda svoj primitivizam projiciraju na civilizirane ljude koji se zalažu za ravnopravnu primjenu civilizacijskih standarada na svaki započeti ljudski život.

KR
kruti22
13:58 24.05.2019.

'progresivno-liberalni' leftardi i ostala žgadija na APARATIMA!!!!

FA
fakin2012
23:19 26.05.2019.

nije jasno kako netko može podržavati ilegalne abortuse, osim ako ne zarađuju na tim ilegalnim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije