Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pitanje zet-u

'Hoće li karte biti jeftinije? Ako ne, idem kupiti pokaz'

zet
Foto: Robert Anić/PIXSELL
10.07.2014.
u 09:30

Sniženja cijena karata u javnom prijevozu neće biti. Barem ne do jeseni – rekao je gradonačelnik Milan Bandić

Sniženja cijena karata u javnom prijevozu neće biti. Barem ne do jeseni. Iako je gradonačelnik Milan Bandić najavljivao mjesecima da će se putnici već u lipnju jeftinije voziti ZET-om, od sniženja se zasada odustalo. – Pustimo da do jeseni ZET predloži upravi Holdinga, a ona Gradu nove cijene, no karte sigurno neće biti skuplje – kratko je nedavno kazao gradonačelnik Bandić ostavivši sniženje za neka druga vremena. I dok se gradonačelniku ne žuri s nižim cijenama javnog prijevoza koje je sam najavio zadavši si i rok, građani su iznenađeni njegovom sporošću jer su očekivali uštedu barem pokoje kune.

“Ljeto je stiglo, Bandić me ignorira na Facebook stranici, ne mogu mu poslati email jer mu je sandučić pun i šetam se po gradu već tri mjeseca jer kao korisnik godišnje karte riskiram gubitak novca ako sada kupim novi pokaz dok su cijene stare. Samo želim znati ima li ili ne pojeftinjenja karata i, ako nema, idem kupiti pokaz već danas”, napisao je čitatelj u pismu koje je poslao Večernjem listu. Zapitao se i čemu tolika vika i najava sniženja o kojem danas svi šute.

Iz ZET-a također za putnike nemaju dobrih vijesti, osim da se na novom cjeniku radi. – Intenzivno se radi na prijedlogu korekcije cijena, a ZET je u stalnom kontaktu s gradskom upravom – poručili su iz najveće Holdingove podružnice. Posljednje sniženje cijena javnog prijevoza bilo je u listopadu 2013. godine, no ono se ticalo samo pojedinačnih karata. Umjesto prijašnjih 15 kuna za kartu kupljenu u vozilu ili 12 kuna za kartu kupljenu na kioscima, cijena pojedinačnih karata snižena je na deset kuna, a cijene mjesečnih, godišnjih i studentskih pokaza ostale su iste.

>>Savjet ZET-u: Smanjite cijenu karte na pet ili uvedite polusatnu za 3,5 kuna

Komentara 14

DU
Deleted user
11:25 10.07.2014.

Dakle, sve manje truda kod pisanja " cijene mjesečnih, godišnjih i studentskih pokaza " ??? Da je autor (ica ), kad već ne razumje što je napisao(ala), pogledala stranicu ZET-a, tamo bi pročita(ala) mjesečne i godišnje. Studentska nije vremenska kategorijaija već vrsta: radnička mjesečna i godišnja, umirovljenička mjesečna i godišnja, studentska mjesečna i godišnja, đačka ....... itd.

Avatar fidelio
fidelio
09:34 10.07.2014.

Ma ništa nije ni bilo sniženo, karta na elektroničkoj kartici je cijelo vrijeme koštala 10kn, onda su samo karte na kiosku i u vozilu "spustili" na tu cijenu. Svi koji su se vozili povremeno, znali su da je kartica najjeftinija i koristili je.

DU
Deleted user
09:43 10.07.2014.

10 kuna je debelo previše, 5 kuna karta bi bila normalna cijena. Ovako, jedna ili dvije stanice 10 kuna. Smiješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije