Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maksimirska naselja

HNS umiruje stanare: Svetice će i dalje biti u službi građana

Maksimir Svetice
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
Autor
Mateja Šobak/VLM
17.01.2014.
u 08:15

Građani su zaključili kako ne žele nogometni kamp, ali pričekat će da vide što predviđa projekt koji još može stopirati Skupština. Na ovaj sastanak Vijeća mjesnog odobora Maksimirska naselja pozvani i predstavnici Grada i nogometnog saveza, ali nisu se pojavili. Gotovo svakodnevno ondje se događaju incidenti, kažu atletičari, a nered, smatraju građani, stvaraju odrasli ljudi, a ne mladi rekreativci

Gradnja nogometnog kampa od strane Hrvatskog nogometnog saveza na Sveticama sinoć je bila i glavna tema sjednice Vijeća mjesnog odbora Maksimirska naselja na koju su, ovog puta, bili pozvani i svi građani, kao i predstavnici gradskih vlasti te samog HNS-a. Iz Grada nije se pojavio nitko, dok su iz HNS-a organizatorima poslali e-mail kako nemaju još pravo raspravljati o namjeni Svetica, pošto su ih trenutno dobili samo na korištenje, dok službeni natječaj za dodjelu sportsko-rekreativnog centra još nije raspisan.

- Ali, već sada možemo reći da će centar i dalje biti u službi građana - čitala je pismo HNS-a predsjednica Vijeća MO Maksimirska naselja, Katica Požega, te odmah pedesetak prisutnih upitala kako već znaju onda što će se dogoditi ako natječaja još nema. Građani su se jedan po jedan javljali za riječ, a na sjednici svoja su mišljenja iznijeli i sportaši koji trenutačno koriste Svetice za svoje aktivnosti.

- Tereni su gradski, a održavamo ih mi - objasnio je Goran Bilobrk iz teniskog kluba Ivan Merz kroz kojeg je, kaže Bilobrk, već prošlo više od tri tisuće djece. A ne bave se ona na Sveticama samo organiziranim sportom, dodala je Dubravka Levak, stanovnica iz Maksimira.

- Moj unuk tamo s prijateljima trči. Na atletskoj stazi uvijek ima nekoga - rekla je Levak, a da je upravo to i problem na terenima, ustvrdio je Boris Stepinac, izvršni dopredsjednik Atletskog kluba Dinamo. Kako je objasnio Stepinac, čak i kad su na rasporedu službeni treninzi atletskog kluba, djeca rekreativci na stazi smetaju te rade nered.

- Gotovo svakodnevno tu se događaju incidenti te se zove policija - rekao je dopredsjednik AK Dinamo za koji je, izgradi li HNS Svetice, predviđena atletska dvorana. Nered na Sveticama, zaključili su, međutim, građani, nisu stvorili mladi rekreativci već veliki ljudi, koji sebe nazivaju odraslima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije