Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezakonita obnova

HNS: Radovi na Preradovićevom trgu stoje 17, a ne 8,6 milijuna kn

konj
Borna Filić/Pixsell
14.04.2012.
u 13:25

U HNS-u smatraju da se gradonačelnik oglušio na 55.000 potpisa građana koji su se peticijom izjasnili protiv obnove.

Gradska organizacija HNS-a jutros je na konferenciji za novinare upozorila da je obnova Cvjetnog trga nezakonita odnosno mimo svih pravila i procedura. Iako gradska skupština još nije potvrdila obnovu jednog od središnjih gradskih trgova pročelnik ureda za izgradnju grada Davor Jelavić potvrdio je da se s radovima kreće 1. lipnja čemu se u HNS-u žestoko protive.

- Skupština, struka i vijeće gradske četvrti dalo je negativno mišljenje i smatraju da nije potebno završiti projekt izglasan prije 16 godina. Mislimo da je nužno raspisati novi natječaj - kazala je potpredsjednica gradske organizacije HNS-a grada Zagreba Vesna Roje.

U HNS-u smatraju da se gradonačelnik oglušio na 55.000 potpisa građana koji su se peticijom izjasnili protiv obnove.

- Tek 850 anketnih listića skupljeno je u svima nama poznatom konju postavljenom na Cvjetnom trgu što jasno govori što građani misle o obnovi - dodala je Roje.

Također, HNS-ovci tvrde da će ukupni trošak radova na Trgu Petra Preradovića biti veći od 17 milijuna kuna, a ne kako to tvrde iz gradskog ureda za obnovu grada tek 8,663 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 9

VO
VolimZagreb
22:05 14.04.2012.

Drugovi SDP-ovci, želite li smjeniti već jednom Banditića ili vam paše pa preko njega \"mažnjavate\" po sitno i ujedno vičete \"drž\' te lopova\"?? Dosta!

LA
Lavica7
23:19 14.04.2012.

...Zabrinuti roditelji na hitnom sastanku u riječkom KBC-u Ravnatelj Haller dao riječ: Za djecu na onkologiji novca će uvijek biti! Novac koji nedostaje bit će namaknut iz nemedicinskog dijela poslovanja KBC-a, obećao je ravnatelj... I kako se ovo uklapa uu pricu o Cvijetnom trgu? Gdje su prioriteti? Ima li drzava novca ili nema?!

DU
Deleted user
19:26 14.04.2012.

Pogresan naslov. Treba stajati: Obnova trga kosta 8,6 milijunda ali ukupni troskovi 17 milijuna. 8,4 milijuna ce podijeliti Bandic, rodijaci, kumovi i prijatelji.... PLJUC

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije