Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

HNS optužuje Barišića i HDZ zbog Sajma poduzetništva i automobila

sajam
martin pulić/vlm
13.09.2010.
u 13:17

Manifestacija koja promiče proizvodnju i poduzetništvo grada te novitete u autoindustriji postala je tema političkog prepucavanja.

Velikogorički mali, srednji i veliki poduzetnici nisu stigli ni postaviti svoje štandove u tržišnome centru u Velikoj Gorici na Jesenskom sajmu poduzetništva i automobila, koji se održava do sutra, a već je izbio pravi skandal.

Manifestacija koja promiče proizvodnju i poduzetništvo grada te novitete u autoindustriji postala je tema političkog prepucavanja.

“Sajam je obavijen gustim velom tajni. Organizator sajma je famozna VG Grupa, a među njezinim vlasnicima su i gradonačelnik Dražen Barišić i Nenad Črnko, predsjednik Nogometnog kluba Gorica”, pišu haenesovci na svojim stranicama.

Ironično otkrivaju kako i tko je omogućio da se proračunski novac slije na račun VG Grupe, za koju tvrde da je organizator sajma.

Scenarij je, pišu, ovakav. “Zlatni sponzor” sajma je Fina, a njezin je član uprave Ante Šimunović, tajnik velikogoričke organizacije HDZ-a. Glavni pokrovitelj sajma je Croatia osiguranje, a predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke je upravo Ivan Šuker, predsjednik velikogoričke organizacije HDZ-a. Novac su, kako pišu, na svojim stranicama haenesovci, dali i gradska uprava Velike Gorice i gradska Turistička zajednica, iza koje, naravno, stoji Dražen Barišić.

“Hoće li Državno odvjetništvo na ovaj bezobrazni slučaj pogodovanja javnim novcem sebi i svojima reagirati? Gdje je sad Jadranka Kosor sa svojim velikim pričama o borbi protiv korupcije i zloporabe javnih dužnosti?”, pitaju se na kraju haenesovci.

– Organizator sajma je E-Radio, a suorganizatori su Turistička zajednica i Udruženje obrtnika našega grada. VG Grupa već je dvije godine u mirovanju i ta tvrtka nema veze s ovim sajmom – odgovara na optužbe organizator Nenad Črnko.

Kaže pak da svoje dugogodišnje prijateljstvo s velikogoričkim gradonačelnikom Barišićem neće skrivati, a nije ga sram ni prijatelja iz stranke koja je na internetu objavila sporne osude.

– Ovim sajmom promoviraju se poduzetnici, a ujedno i novi radio koji dolazi u Goricu – zaključio je. Grad Velika Gorica iz proračuna je odvojio 40.000 kuna za organizaciju sajma.

– Žalosno je što danas, kada se vidi napredak i razvoj grada, HNS-u smeta podrška koju grad daje svojim obrtnicima i poduzetnicima. Šteta što se tolika energija troši na politikantske igre, umjesto da se usmjeri na projekte razvoja grada – poručuje gradonačelnik Barišić.

Na sajmu se predstavlja deset autokuća, od kojih samo jedna nije s goričkog područja, i više od 30 obrtnika. Obrtnici svoje proizvode izlažu besplatno, a autokuće izlaganje plaćaju od dvije do šest tisuća kuna.

Komentara 1

Avatar Piruška
Piruška
16:36 15.09.2010.

Nije uredu od HNS-a da blati našeg debelog ministra za ovako malo para. Bože mili, pa valjda je u redu da banda spoji ugodno s korisnim ! Evo na primjer autocesta Zagreb-Sisak će biti najskuplja cesta u hrvata, pa zar to nije lijepo, moći ćemo se hvaliti unucima da nam je debeli napravil cestu kakve nema niko na svijetu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije