Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJEĆA ČETVRTI SDP je u Trnju pridobio Peru Kovačevića, a u Podsljemenu izgubio vlast

HNS okrenuo leđa SDP-u zbog Mislava Žagara

12.06.2009.
u 23:15

Nakon konstituiranja 11 vijeća gradskih četvrti grada Zagreba, SDP je izgubio jednu četvrt u kojoj nije uspio namaknuti većinu. U gradskom vijeću Podsljeme nije se želio odreći nositelja liste Mislava Žagara, zbog čega im je HNS odbio dati podršku jer je Žagar njihov bivši član koji je prešao u SDP. Većinu je tako okupila koalicija HDZ-HSS-HSLS uz pomoć HSP-a i nezavisnog Drage Topolovca koji će vijeće voditi dvije godine, a onda će ga zamijeniti HSS-ov Tomislav Viduka.

– Žagar je smlavio organizaciju HNS-a u tom dijelu grada, a sve radi vlastitih interesa. Zbog toga mislimo da ne bi bilo moralno i pametno koalirati s čovjekom koji nam je zabio nož u leđa – smatra Alenka Košiša Čičin Šain, predsjednica gradskog HNS-a. Svoj su stav, kaže, rekli SDP-u i da su oni maknuli Žagara, imali bi HNS-ovu podršku. Upitno je hoće li podršku HNS-a dobiti i u vijeću Črnomerca.

– Tamo postoje neki prijepori među ljudima iz SDP-a i HNS-a – kaže A. Košiša Čičin Šain. U Trnju je SDP uspio okupiti većinu, a jezičac je na njihovu stranu pretegnuo nezavisni Pero Kovačević. S njim su, kaže nezavisni Krešo Končić, inače predsjednik udruge STUP, imali dogovor koji je on promijenio na sjednici.

– Sjednica je trebala biti 9. lipnja, ali je prebačena za jučer jer se znalo da je Josip Kregar, koji ima četiri vijećnika, na službenom putu. Stoga nitko od nezavisnih nije došao na sjednicu – kaže Končić i nagađa da se Kovačević priklonio SDP-u jer je zaposlen u Zagrebačkom holdingu. Predsjednik vijeća u Trnju je i dalje Ivan Bare, u Brezovici Stjepan Cerovski, na Trešnjevci-sjever Željko Sladović, a na Gornjem gradu-Medveščaku Luka Šimurina.

Ključne riječi
SDP

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije