Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRADA GUP-A

HNS: 'Građanima treba dati kvalitetan sadržaj, a ne oduzeti'

Prosvjedni skup protiv novog prijedloga GUP-a ispred skupštine Grada Zagreba
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/15
30.07.2019.
u 16:28

HNS smatra da se suradnjom i argumentiranim prijedlozima može zajednički doći do dokumenta koji će uvažiti potrebu daljnjeg razvoja Zagreba, ali i potrebu građana Zagreba da imaju na raspolaganju dovoljno kvalitetnih javnih sadržaja.

Zagrebački HNS u utorak je pozvao javnost da se uključi u Javnu raspravu o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba (GUP) koja traje od 31. srpnja do 14. kolovoza, istaknuvši da razvoj grada određuju građani, struka i gradska uprava, a ne investitori. 

"Stručna javnost i građani moraju biti u potpunosti uključeni u izradu GUP-a, Zagreb se mora razvijati na način da svojim građanima pruža veću kvalitetu života, grad koji brine o potrebama svojih građana, koji osigurava i pruža dovoljno kvalitetnih javnih sadržaja, a ne da ih oduzima", navodi se u priopćenju gradske organizacije HNS-a. 

Pozvali su građane da se uključe u javnu raspravu o izmjenama GUP-a te poručili da se moraju iskoristiti sve raspoložive mogućnosti da bi se u konačnici čuo glas i uvažio stav stručne javnosti i građana, unatočoj "iznuđenoj" javnoj raspravi u jeku godišnjih odmora i praznika.

"Razvoj grada određuju građani, struka i odgovorna gradska uprava, a ne (ne)poznati i unaprijed određeni investitori", naglasili su.

HNS smatra da se suradnjom i argumentiranim prijedlozima može zajednički doći do dokumenta koji će uvažiti potrebu daljnjeg razvoja Zagreba, ali i potrebu građana Zagreba da imaju na raspolaganju dovoljno kvalitetnih javnih sadržaja.

VIDEO Prosvjedni skup protiv novog prijedloga GUP-a ispred Gradske skupštine

Ključne riječi

Komentara 2

TV
tvrdapixa
11:11 31.07.2019.

Čim vidim face u prvim redovima, odmah skužim otkud vjetar puše. Ovi su bili uvijek protiv svega: garaže Tuškanac, Cvjetnog, rekonstrukcije rotora, protiv uređenja Trga žrtava... Važno je biti PROTIV!

DV
dvorskaluda
06:59 31.07.2019.

Svakako treba sudjelovati davanjem primjedbi ako ih ima. Unatoč tako bezobrazno namještenom roku i terminu za primjedbe, druge nema. Riječi nisu dovoljne za promjene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije