Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

HNS: 'Građanima treba dati kvalitetan sadržaj, a ne oduzeti'

HNS smatra da se suradnjom i argumentiranim prijedlozima može zajednički doći do dokumenta koji će uvažiti potrebu daljnjeg razvoja Zagreba, ali i potrebu građana Zagreba da imaju na raspolaganju dovoljno kvalitetnih javnih sadržaja.
30. srpnja 2019. u 16:28 2 komentara 301 prikaza
Prosvjedni skup protiv novog prijedloga GUP-a ispred skupštine Grada Zagreba
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/15

Zagrebački HNS u utorak je pozvao javnost da se uključi u Javnu raspravu o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba (GUP) koja traje od 31. srpnja do 14. kolovoza, istaknuvši da razvoj grada određuju građani, struka i gradska uprava, a ne investitori. 

VAŽAN PROJEKT Pogledajte kako izgleda Remetinečki rotor godinu dana od početka radova

"Stručna javnost i građani moraju biti u potpunosti uključeni u izradu GUP-a, Zagreb se mora razvijati na način da svojim građanima pruža veću kvalitetu života, grad koji brine o potrebama svojih građana, koji osigurava i pruža dovoljno kvalitetnih javnih sadržaja, a ne da ih oduzima", navodi se u priopćenju gradske organizacije HNS-a. 

Pozvali su građane da se uključe u javnu raspravu o izmjenama GUP-a te poručili da se moraju iskoristiti sve raspoložive mogućnosti da bi se u konačnici čuo glas i uvažio stav stručne javnosti i građana, unatočoj "iznuđenoj" javnoj raspravi u jeku godišnjih odmora i praznika.

Novac STATISTIKA Prosječna zagrebačka plaća pala, evo tko najviše zarađuje

"Razvoj grada određuju građani, struka i odgovorna gradska uprava, a ne (ne)poznati i unaprijed određeni investitori", naglasili su.

HNS smatra da se suradnjom i argumentiranim prijedlozima može zajednički doći do dokumenta koji će uvažiti potrebu daljnjeg razvoja Zagreba, ali i potrebu građana Zagreba da imaju na raspolaganju dovoljno kvalitetnih javnih sadržaja.

VIDEO Prosvjedni skup protiv novog prijedloga GUP-a ispred Gradske skupštine

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • tvrdapixa:

    Čim vidim face u prvim redovima, odmah skužim otkud vjetar puše. Ovi su bili uvijek protiv svega: garaže Tuškanac, Cvjetnog, rekonstrukcije rotora, protiv uređenja Trga žrtava... Važno je biti PROTIV!

  • dvorskaluda:

    Svakako treba sudjelovati davanjem primjedbi ako ih ima. Unatoč tako bezobrazno namještenom roku i terminu za primjedbe, druge nema. Riječi nisu dovoljne za promjene.