Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBPARKING

Hibridnim i električnim vozilima pet parkirnih mjesta u centru

hibridi
Dalibor Urukalović/PIXSELL
03.07.2014.
u 14:30

U Zagrebu je za sada nekoliko stotina hibridnih i električnih vozila

Zagrebparking je po uzoru na skandinavske zemlje počeo s obilježavanjem posebnih parkirališnih mjesta u gradu za hibridna i električna vozila, čime vozače želi motivirati da se pri kupnji odluče za “zelenije” automobile.

Tako će, za početak, za njih još ovaj tjedan rezervirati pet parkirališnih mjesta i to u Šubićevoj 65, Amruševoj 3, na Trgu Stjepana Radića 1, Trgu Ante Starčevića i Trgu maršala Tita (pokraj HNK).
– Odabrana su parkirališta u blizini značajnijih institucija i lokacija, no za razliku od mjesta koja smo za njih osigurali u garažama, vlasnici će morati platiti punu cijenu parkiranja – kazala je Ana Preost, direktorica Zagrebparkinga. Podsjetila je da je od 23. travnja vlasnicima hibridnih i električnih vozila omogućeno parkiranje u garažama besplatno, no i dodala kako će nakon što završi pilot-projekt oni ondje moći parkirati 50 posto povoljnije od ostalih.
– Za sada je za njih u svakoj javnoj garaži obilježeno po jedno mjesto, a rezervacijom najboljih parkirališnih mjesta po gradu šaljemo poruku da će takva vozila ubuduće imati sve više prednosti – istaknula je Preost. Inače, u Zagrebu je za sada na cesti nekoliko stotina hibridnih i električnih vozila koja su vozačima postala zanimljivija nakon što je Fond za zaštitu okoliša pokrenuo subvenciju njihove nabave sa 30 do 70 tisuća kuna.

Ako građani projekt prihvate i pokaže se da se broj takvih automobila povećava, iz Zagrebparkinga su najavili da će povećati i broj parkirališnih mjesta. A kako bi doskočili mogućim prevarantima, vlasnici hibridnih automobila najvjerojatnije će morati zatražiti iskaznicu koju će morati istaknuti kad se parkiraju.

>>U garažama mjesta za hibridne aute. Bandić: Ovo je za povijest!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije