Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
griju radijatori

HEP popravio kvar, grijanje i topla voda vraćaju se u Zagreb

pukla cijev (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
25.03.2013.
u 08:10

- Naši djelatnici sanirali su puknuće, u tijeku je punjenje vrelovoda toplom vodom, a kad se napuni, krenut će distribucija, rekla je Silvija Barić iz HEP Toplinarstva

Zapadni dio Zagreba ostao je bez grijanja i tople vode noćas oko 23 sata nakon što je pukao magistralni vrelovod na križanju Klanječke i Vodnjanske ulice na zagrebačkoj Trešnjevci. 

Hladan i snježan proljetni dan bio je tako još hladniji stanovnicima naselja Špansko, Malešnica i Gajnice, a problema  su imali i građani u naseljima Vrbani, Jarun i Rudeš te u Srednjacima. 

Djelatnici HEP-a cijelu su noć i veći dio ponedjeljka proveli na terenu sanirajući puknuće, dok su se građani snalazili kako su znali i umijeli.  

– Nije tako strašno. Zamijesila sam kruh pa ću ga ispeći da malo zagrijem stan, kazala nam je jedna čitateljica iz Malešnice. Nada se kako će djelatnici HEP-a što prije uspjeti ukloniti kvar zbog građana koji žive u lošijim životnim uvjetima. 

- Naši djelatnici sanirali su puknuće, u tijeku je punjenje vrelovoda toplom vodom, a kad se napuni, krenut će distribucija. Budući da je cijev velika, potrebno je određeno vrijeme da se napuni, no sanirali smo kvar u potpunosti, rekla je Silvija Barić iz HEP Toplinarstva. 

- Osnovni razlog je oštećenje vrelovodne cijevi sredstvima kojima se tretira kolnik i to na duže vrijeme. Nakon duljeg slijevanja spomenutih sredstava, izazove se propadanje cijevi, dodala je Barić o razlozima puknuća vrelovoda.

>>Ostali ste bez grijanja i tople vode? Kako se snalazite javite nam na mail dojavi@vecernji.net

Komentara 3

Avatar My Style
My Style
09:27 25.03.2013.

Hajde sad skacite u Mandusevac da slavite ! :-000

BR
BratCroat
10:45 25.03.2013.

Kod nas mama peće kruh zbog toga jer je bolji i jeftiniji.

DU
duddo68
11:12 25.03.2013.

Nije to ništa, zagrijat će nas Bandić novim fontanama, dok su cijevi magistralnog vrelovoda iz stoljeća sedmog, pucaju svako malo. Za to se nikad nema novaca....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije