Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ipak domaće

HEP napustilo 3000 kućanstava u ZG-u, dok neki 'ne žele tuđe'

'02.10.2013., Zagreb - Zgrada Hrvatske elektroprivrede u Gundulicevoj 32. Ivana Vujasinovic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
1/4
03.10.2013.
u 08:50

– Svaka promjena može biti pozitivna i negativna, a u ovoj državi ništa nije sigurno osim pričekati, tako da distributera neću mijenjati – kaže Marija Prleši.

Zbog dostave odčitanja brojila, u zgradi HEP Distribucije u Gundulićevoj od utorka vlada gužva. Građani su nervozni jer moraju čekati, a djelatnici HEP-a nastoje im pružiti sve informacije na ulasku u zgradu.

Zakazao aparat

Građanima je jučer najviše smetalo što je osam šaltera u jednom trenutku bilo prazno pa HEP-ovcima zamjeraju lošu organizaciju jer se znalo da će biti gužve. Oko podneva zakazao je aparat koji ispisuje listiće za reklamacije i informacije pa su stiskali gumb za gospodarstvo, a ne kućanstva. Zbog pojeftinjenja do sedam posto HEP će ipak zadržati velik dio kupaca, a do utorka je drugim distributerima prešlo tri tisuće kućanstava. Većina građana koje smo zatekli rekli su nam da neće otkazati suradnju HEP-u.

– Dobro je što je konkurencija došla jer ih jedino oni mogu dotjerati u red iako vjerujem da su se sva tri poduzeća dogovorila u vezi s postotkom pojeftinjenja. Unatoč svemu, ostajem HEP-ov korisnik jer se ne bih odrekao ničeg što je hrvatsko pa makar bio na gubitku – kaže inženjer građevine i obrtnik Marijan Čuić iz Sesveta čija šesteročlana obitelj na struju troši oko 800 kuna svaki mjesec. U njegovu uredu potroši se još 400 kuna struje mjesečno. Sličnog stava je i umirovljenica Marija Prleši s Kvatrića.

– Svaka promjena može biti pozitivna i negativna, a u ovoj državi ništa nije sigurno osim pričekati, tako da distributera neću mijenjati – kaže Marija Prleši. Drukčije misli umirovljenik Josip Šintić.

– Nisam izračunao kolika će ušteda biti. Ne snalazim se jer se o tome brinula supruga koja je preminula. Distributera ću sigurno promijeniti jer mi se čini da HEP ne radi pošteno.

O Nijemcima i Slovencima mislim sve dobro – kaže taj umirovljenik iz Vrapča. Direktor Elektre Zagreb Željko Šimek moli građane da, osim pozivom na besplatni broj 0800300401, stanje oba brojila ako ih imaju, mogu dostaviti i na 4601-301, 4601-440, 4601-391, 4601-306.

Nitko neće biti oštećen

– Ako građani ne dostave novo stanje, nitko neće biti oštećen jer naši djelatnici dva puta godišnje odčitavaju potrošnju po kućanstvima pa će se cijena korigirati po potrebi – rekao je Šimek i dodao da se podatak o potrošnji može dostaviti i elektroničkom poštom.

>>Pripremite se za sezonu grijanja – evo kako uštedjeti novac!

>>Javite stanje brojila: Evo kako do jeftinije HEP-ove struje!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije