Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

HEP i Tehnika nisu krivi za urušavanje Kupske ulice

kupska
Robert Anić/Pixsell
15.05.2011.
u 20:18

Dio stanara koji su izgubili parnicu ogorčen je, a oni koji još čekaju pravorijek u strahu su da će im se dogoditi isto

Četiri godine nakon što su prisilno morali napustiti svoje domove, stanari Kupske ulice ponovno su ostali sami na ledini.

Naime, sud je utvrdio da HEP kao investitor i tvrtka Tehnika kao izvođač nisu krivi za urušavanje ulice nedaleko od središta grada. Zbog toga su tada gotovo svi stanari morali više tjedana živjeti u “prihvatilištu” u Remetincu.
– Vjerujem u Boga i pravdu i da će se to riješiti kako treba. Odštetu ćemo sigurno dobiti. Neće to proći samo tako, to oni i znaju – razočaran je Jovan Drezga kojemu je zbog doslovne propasti Kupske cijela kuća bila uništena i potonula u zemlju.

Osim što su osramoćeni i nemoćni, stanari Kupske odvjetničkom timu HEP-a sada duguju i novac. Točno 5542 kuna sudskih troškova.
– Najtragičnije je da će tako biti svima nama. Moramo vidjeti što će biti na sudu, no mi smo, naravno, uza svoje susjede – rekla je jedna od susjeda koja je pokrenula odvojeni sudski postupak protiv Elektroprivrede i Tehnike.

Svoju presudu tek očekuje, no priznaje, ova joj presuda ne ulijeva mnogo nade u “bolje sutra”. Dodaje da je najgore što ovakva presuda investitoru, ali i istim izvođačima radova daje pravo da nastave s radovima.

Time i dalje ugrožavaju sigurnost svih stanara, smatra susjeda koja drži da je odbijanje tužbenog zahtjeva za smetanje posjeda “šamar” svim malim ljudima. Do komentara odvjetnice dijela oštećenih, Doris Košta, nismo uspjeli doći.

Ključne riječi

Komentara 48

FI
fiberglas
09:19 16.05.2011.

Nekad je Perazićka revala : ´´...ostavi svoje laži u poglavlju dvadeset tri....´´.

UT
utatica
22:01 15.05.2011.

Vlasnici kuća su iskopali veliku rupu da bi im se urušile kuće, eto to ti je hrvatsko pravosuđe, na strani kapitala uvijek i zanavijek neovisno o trudu oko zatvaranja poglavlja 23.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
03:28 16.05.2011.

Građani Hrvatske : Zbog nesposobnosti podmićenog suda kao i nemoćnosti Hrvatske Žalite se Međunarodnom sudu Ovakvi primjerci,su van HR jasni kao : Vedar dan POGLAVLJE 23

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije