Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo općinsko Vijeće u rugvici

HDZ-ovu većinu vodi bivša šefica SDP-a Đurđa Artić

23.08.2014., Zagreb - Ni kisa ni tmuran dan nisu sprijecili Zagrepcane i strane drzavljanekako bi posjetili novootvorenu trgovinu Ikea. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
28.03.2015.
u 15:00

Artić je kazala da je u koaliciji s HDZ-om jer su građani tražili promjene

Na nedavnim prijevremenim izborima u Rugvici na kojima je HDZ-ovac Mato Čičak smijenio dugogodišnjeg načelnika Ivana Remenara, HDZ-ovci su zadržali i većinu u Vijeću, podržavši za predsjednicu bivšu SDP-ovku Đurđu Artić.

Postala nezavisna

Ona je, naime, prije izbora kao čelnica rugvičkog SDP-a osvojila mandat u koaliciji s HSS-om, no sedam dana nakon izbora izašla je iz stranke pa u Vijeću sad djeluje kao nezavisna zastupnica. Izlaskom iz stranke i koalicije na izravan je način riješila i dvojbu koja će od dvije struje (HDZ - 7 vijećnika, te HSS/SDP - 7 vijećnika) imati predsjednika i većinu u Vijeću.

Još jedan, 15. član Vijeća, nezavisni Vladimir Prašnjak, nije htio koalirati ni s jednom strujom. –Svima nam je jasno da je riječ o trgovini, skupoj trgovini kada joj je HDZ morao predati funkciju predsjednice Vijeća - kažu iz oporbe. S druge strane, novi načelnik Čičak je kazao da je dogovor oko formiranja Općinskog vijeća ispao na dobrobit svih mještana.

- Uspostavili smo suradnju sa svima koji prihvaćaju naš program, a svi koji ga podržavaju dobro su došli. Nakon 17 godina vladavine Rugvicom, smijenjena garnitura više nije imala što ponuditi našoj općini - rekao je Čičak. Prema pisanju Dugoselske kronike, Đurđa Artić pojasnila je zašto je prihvatila suradnju s HDZ-om.

Izbjeći nove izbore

–Podržat ću HDZ u pogledu Općinskog vijeća kao nezavisna vijećnica iz razloga što smatram da je to u ovom trenutku najbolje za našu općinu. Naši građani nisu zaslužili još jedne prijevremene izbore, ali bilo kakvi izbori samo bi naštetili poreznim obveznicima i proračunu općine - kazala je Artić dodavši i kako su se građani odlučili za promjene i za svježu, mladu i sposobnu snagu koja će znati Rugvicu učiniti boljom i uspješnijom.

>>IKEA glavna tema prijevremenih izbora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije