Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burno na skupštini

HDZ-ovac: Tko ne glasa 'za' nije normalan! Bandić: Ispričajte se

gradska skupština
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
28.11.2013.
u 10:06

Zastupnik Mario Župan prozvao je sve koji će glasati protiv, na što ga je gradonačelnik pozvao da se ispriča

I na aktualnom satu Gradske skupštine povela se rasprava o referendumu koji se održava u nedjelju kada je HDZ-ov zastupnik Mario Župan nazvao one koji neće glasati „za“ nenormalnima.

– Nemamo poplavu referenduma, imamo Inicijativu U ime obitelji. Ja se nadam da će svatko normalan u nedjelju izaći i glasovati "za" i da ćete to isto učiniti i vi gradonačelniče – kazao je Župan. On je, kao i ostali njegovi kolege zastupnici iz redova HDZ-a na skupštinu došao oboružan bedžem na kojem je istaknuto "za".

 Gradonačelnik ga je pozvao da se ispriča svim građanima koji će glasati „protiv“.

– Vi ste mlad čovjek, čuvajte se takvih riječi. Pazite, zapravo ste rekli da svi koji ne budu glasali "za" nisu normalni. To nije smiješno, to je jako ozbiljno – poručio mu je Bandić.

Na ispriku građanima pozvao ga je i predsjednik Skupštine Darinko Kosor, ali je Župan odbio to učiniti.

– Ja za ono što izgovorim za ovom govornicom i za iznošenje svojih stavova ne mogu biti gonjen i kazneno odgovarati – izjavio je Župan.

Na njegovo stajalište novo svjetlo baca činjenica da je član Gradske koordinacije za ljudska prava.

- Mislim da se ne trebam ispričvati, ja sam samo rekao da se nadam da će svi normalni ljudi na refernedumu reći "za", ne trebam se  zbog toga ispričavati - kazao je Župan.

– Ja nisam nenormalan jer ću glasati "protiv". Predsjedniče, trebali ste izreći opomenu. Imamo pravo izbora. Svi smo pripadnici neke manjine i toga moramo biti svjesni. Pozivam gradonačelnika koji je rekao da će krenuti u šesti mandat da glasuje protiv – kazao je HNS-ov Tomislav Stojak.

Komentara 40

DU
Deleted user
10:48 28.11.2013.

neznam kaj se toliko galami...referendum je, izađimo i glasajmo. Tiha većina će odlučiti i tak će biti. Mogu ja izjavljivati jedno, a opet, tko će znati kako glasam. Nije ovo'45. da bačamo kamenčiće u limene kutije, tak da se zna za koga glasamo.

DR
drugPlenky
10:34 28.11.2013.

U ovoj državi su normalni jedino članovi komunističke partije, jel to Ok

LE
leurdovac
12:09 28.11.2013.

Bandić podržava stav crkve a ona je "za", no njemu trebaju glasovi i onih koji su "protiv" zbog čega se on ne izjašnjava. Da se njega pitalo Tito nikada ne bi imao trg, ali kad je trg već tako nazvan ne treba mu mijenjati ime. I tako već 15 godina, Tito na bedžu na Bundeku i ogromna svijeća na Kamenitim vratima. Ako je nama ovo nespojivo sami smo krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije