Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob

HDZ ne bi gradonačelniku dao niti postojeću plaću!

Samobor (1)
Dalibor Urukalović/PIXSELL
16.06.2010.
u 19:15

Gradonačelnik Krešo Beljak kaže da se ne radi o povećanju plaća, već su se samo mijenjali koeficijenti.

Sjednica Gradskog vijeća Samobora bit će sutra burna, a najžešća rasprava, osim o rebalansu proračuna, očekuje se i o prijedlogu odluke o plaći gradonačelnika i njegovih zamjenika. Već danas je na to reagirao samoborski HDZ.

– Nismo protiv toga da se dobar rad stimulira plaćom. No, taj prijedlog prevršio je svaku mjeru dobrog ukusa. Gradonačelnik za čije je prve godine mandata broj nezaposlenih povećan više od 30 posto ne zaslužuje niti postojeću plaću. Pod “dirigentskom” palicom Kreše Beljaka gradski proračun se iz mjeseca u mjesec sve lošije puni – piše u HDZ-ovu priopćenju.

Gradonačelnik Krešo Beljak kaže da se ne radi o povećanju plaće, već usklađivanju s Vladinim odredbama.

– Mijenjali su se koeficijenti, ali plaća je ostala ista – tvrdi Beljak, čija je plaća, kaže, oko 14.500 kuna.

HDZ je, pak, najavio da će na sjednici Gradskog vijeća zatražiti da se odbaci taj prijedlog i da vjeruju kako će ih svi vijećnici podržati u njihovu prijedlogu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije