Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera parking

HDZ: Gradonačelnik protuzakonito naplaćuje parkiranje!

HDZ
GLASNIK SSN
03.07.2010.
u 08:00

Tomislav Masten pozvao je građane da na parkiralištima u Gradu Samoboru ne plaćaju parkiranje

Parkirališna mjesta iscrtana u dvorištu Perkovčeve 22 napravljena su protuzakonito! Sve kazne koje su tu napisane i sva naplata također je protuzakonita – tvrdi to Tomislav Masten, šef samoborskog HDZ-a, a na temelju dopisa iz Policijske postaje Samobor.

Gdje je projekt

–Uputili smo policijskoj postaji pitanje da li su dali suglasnost na projekt parkiranja u Perkovčevoj 22. Odgovor je bio da nisu niti su takav projekt uopće dobili na uvid –rekao je Masten.

Nadalje, objasnio je kako je Grad Samobor prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, prije nego je uveo naplatu u Perkovčevoj ulici, trebao izraditi prometni projekt, kao i projekt horizontalne i vertikalne signalizacije.

Prijava MUP-u

– Taj projekt trebali su dostaviti resornom ministarstvu na suglasnost i nakon toga je tek odlukom gradonačelnika parkiranje moglostupiti na snagu – objasnio je Tomislav Masten.

Pozvao je šef samoborskog HDZ-a sve Samoborce kojima je naplaćena kazna na parkiralištu u Perkovčevoj 22 da ju ne plaćaju, te je također pozvao Komunalac da sve kazne koje je dosad napisao stornira.

Postavilo se i pitanje što je s ostalim parkiralištima u Gradu Samoboru, konkretno onim u Milakovićevoj i u Gajevoj ulici kod Same.

– Gradska uprava bi trebala Samoborcima pokazati projekte za sva parkirališta. Jer dok to gradonačelnik ne napravi, građani nisu dužni plaćati parkiranje na njima –poručio je Masten i najavio da će podnijeti prijavu Ministarstvu unutarnjih poslova i tražiti inspekcijski nadzor, odnosno kažnjavanje odgovornih u gradu i Komunalcu.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
momak23
08:37 03.07.2010.

Prvo neka se zapitaju što holding radi po zagrebu i kako posluje..

BU
bubamara1
10:15 04.07.2010.

pratim ovu zaigranciju bivše i sadašnje vlasti, a u stvari to je se ist i d... ! kad gledaš nekat - nema transparentnosti, gledaš sat - nema transparentnosti. dragi dečki i puce sanoborske, naj bole bi bilo da mi njih se pehnemo z nogom vrit. samo se pitam još nekaj : \" ka di su ti penezi od parkinga ( na vuru, po mesečnim kartama, sms i kaznama ) i to kroz deset let pribiranja, a građani nesmeju znati kulike je \"zaslužil\" Komunalec, a sakeg leta ga grad donira sa par miliončića kuna - sad zadne sa 5 miliona za novu zgradu, a još 5,1 milion platil za Perkofčevu da se useli nutra HSS. !? \" Lepo nam trajbaju nofce ovi HSS zgubidani - je ih vuči profesor sa znanjem iz mladosti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije