Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ceh od 1050 kuna

Guverner krivo parkirao, kaznu za prekršaj i 'pauk' platio HNB

Boris Vujčić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
27.03.2014.
u 17:13

Boris Vujčić uz svoju je zgradu auto parkirao na pješačkom prijelazu pa mu ga je digao pauk, a kaznu za prekršaj i odvoženje vozila Zagrebparkingu je podmirio HNB. Banka je uložila prigovor i poručuje da će, ako prigovor bude odbačen, sam guverner HNB-u vratiti 1050 kuna

Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić početkom ožujka pokraj stambene zgrade u kojoj živi u Zagrebu nepropisno je parkirao službeni automobil, koji može koristiti i privatno, otkriva Forum.tm, otkrivajući da je čelniku krovne financijske ustanove u državi zbog prekršaja – parkiranja na pješačkom prijelazu – "pauk" digao vozilo.

Kazna za nepropisno parkiranje, uz koju ide i trošak odvoženja vozila, u Zagrebu može iznositi i više od 1000 kuna, što je podmirio HNB, a ne sam prekršitelj – guverner.

– Za Vujčića – koji si je lani u srpnju naknadu za sudjelovanje na sjednicama Savjeta HNB-a pretočio u plaću i time si je povećao na 34,2 tisuće kuna – očito nije riječ o beznačajnoj sumi – komentar je Foruma.

U HNB-u su za Vecernji.hr potvrdili da su oni platili ceh Zagrebparkingu.

 - Hrvatska narodna banka je 10. ožujka 2014. platila kaznu za parkiranje na nedozvoljenom mjestu (150 kuna) i s tom kaznom povezane troškove premještanja službenog automobila Hrvatske narodne banke (900 kuna) koji koristi guverner te je u propisanom roku i obliku, kao vlasnik predmetnog službenog vozila, nadležnom tijelu izjavila prigovor na razlog premještanja vozila, kao i na navedenu kaznu. Naime, spomenuta kazna ispisana je, a vozilo premješteno - kako je obrazloženo - zbog nepropisnog parkiranja na pješačkom prijelazu. No, nadležni komunalni redar propustio je ustanoviti da se radi o žuto iscrtanom (dakle, privremenom) pješačkom prijelazu izvan funkcije. Taj je privremeni prijelaz bio u funkciji za vrijeme obavljanja građevinskih radova u ulici kojima je onemogućen pristup trajnom (bijelo iscrtanom) pješačkom prijelazu i na taj su privremeni prijelaz pješaci upućivani odgovarajućim znakom. Nakon što su građevinski radovi završili i pristup trajnom pješačkom prijelazu opet omogućen, prestala je potreba za privremenim pješačkim prijelazom i uklonjen je navedeni znak, no oznake privremenog pješačkog prijelaza su ostale, iako je na jednom dijelu tog pješačkog prijelaza naknadno ucrtano parkirno mjesto. S obzirom da je guverner koji stanuje u blizini uočio sve navedeno, parkirao je vozilo na dotičnom mjestu, poručuju iz HNB-a.

 - Ukoliko se ostanovi da je prigovor HNB-a neosnovan, guverner će sve navedene troškove u cijelosti refundirati uplatom HNB-u. U suprotnom, ukoliko bude ustanovljeno da je prigovor HNB-a osnovan za očekivati je da će HNB-u biti u cijelosti vraćeni uplaćeni iznos kazne za parkiranje i troškovi premještanja automobila.

>>Guvernerova plaća 34.158 kuna neto

>>'Naš avion s investicijama izgubio se prije polijetanja'

Komentara 36

DU
Deleted user
14:23 27.03.2014.

Ceh je opet platio narod za prometni prekršaj ovog Eliena

MA
maxmaxymus1
14:54 27.03.2014.

hahaha,pa ovo ima samo kod nas.Ne plaća kazne vlasnik nego vozač vozila koji je usto i korisnik vozila 24 sata.Još je HNB podnjeo prigovor kao da ima ikakove veze sa vozilom.To je isto kao kad bi rentano vozilo digao pauk a firma čije je vozilo podnijela prigovor na kaznu,hahaha pa ovi su u sustavu svi totalno retardirani.E moj Vujčiću 35000 plaće u džep a nemaš za kaznu,puuu.

SC
santa claus
14:51 27.03.2014.

Slijedeći put kad me digne pauk neka i meni poslodavac plati ceh odnosno HZZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije