Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
leteći reporter

GROZD: Ostavke za Jovanovića i Milu Jelavić i Filipovića

grozd (1)
Patrik Macek/PIXSELL
22.05.2013.
u 12:39

Konferenciju za medije sazvali su na zagrebačkom Cvjetnom trgu, a prenosi je Leteći reporter

Odluku Ustavnog suda protiv kurikuluma zdravstvenog odgoja komentira udruga GROZD – Glas roditelja za djecu te udruga Reforma i njihovi odvjetnici. 

Konferenciju za medije sazvali su na zagrebačkom Cvjetnom trgu, a mogli ste je pratiti uživo na našem portalu u prijenosu Letećeg reportera Večernjeg lista. 

Sasvim očekivano, zadovoljni su odlukom Ustavnog suda.

- Ovo nas raduje sve, pogotovo odvjetnički tim. Bitno je naglasiti da je riječ o ukidanju kompletnog kurikuluma i da je ministru i sivma koji požele zadirati u zdravstveni odgoj dano na znanje da se smoraju voditi uvjerenjima roditelaj, što filozofskim, što vjerskim.  Ubuduće se neće moći roditeljima nametati ni jedan program, kazao je odvjetnik Krešimir Planinić.

- Ministar Jovanović nije htio čuti drugo mišljenje i uskraćivao je slobodu i izražavanje... kazao je Ladislav Ilčić iz udruge Grozd.

Vrijeđao je, omalovažavao i klevetao i zato nam je jako drago zbog ove odluke, dopunio je pa podsjetio kako su brojni roditelji doživjeli neugodnsoti u školama, a to ne bi trebalo biti tako u demokratskom društvu.

- Obzirom na sve to, pokazalo se da su potezi Jovanovića nedemokratski i bilo bi žalosno da ne ponudi ostavku, a ako je ne ponudi, premijer ga treba smijeniti, kaže, a traže i ostavku Mile Jelavić i Filipovića iz Agencije za obrazovanje. 

Poruka je udruga: nemojte se bojati, nemojte se dati zastrašiti od političara i borite se za svoja prava.

>>Ustavni sud ukinuo je kurikulum zdravstvenog odgoja

>>U ime obitelji: Imamo potrebne potpise za referendum

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije