Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Greta – galerija u koju građani rado navraćaju

Galerija je otvorena prije šest mjeseci i organizirala je već više od 20 izložbi. No, povećan im je najam pa se nadaju podršci Grada.
04. siječnja 2012. u 23:48 1 komentara 489 prikaza
'24.11.2011., Galerija Greta, Zagreb - Damian Nenadic, fotograf i student Akademije dramskih umjetnosti. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'

Galeriji Greta u Ilici, koja je prema broju umjetničkih događanja rekorder među galerijama, našla se pred problemom. Povećan im je najam u prostoru u Ilici nakon povrata nacionalizirane zgrade vlasnicima. No, osnivač i voditelj galerije Smiljan Tolj, misli pozitivno. – Najam i dalje nije preskup, no galerija je neprofitna.Vjerojatno ćemo morati tražiti izvore financiranja, zasad ih još nemamo – najavio je Tolj, vjerujući kako će Grad Zagreb podržati njihov rad.

U toj novoj galeriji, u kojoj se trenutačno može razgledati velika novogodišnja skupna izložba, u samo šest mjeseci postojanja održano je više od 20 izložbi, performansa i ostalih događanja.

– Nama je to normalno, ali primjećujem da je svima to čudno – komentira Tolj.

Nove se izložbe postavljaju svakog ponedjeljka, a tad je u galeriji i najveća gužva.

– Građani nas vole posjećivati, u središtu smo grada pa svraćaju usput, a drago mi je da su nam počeli dolaziti ljudi koji nikad prije nisu išli na izložbe. Smatram da je to velika stvar za suvremenu domaću umjetnost – zadovoljan je Tolj.

Dan i noć
ČAROLIJA
Najpopularnije lokacije zagrebačkog Adventa: Pogledajte kako adventska bajka izgleda danju, a kako noću
  • Avatar b52
    b52:

    bas dobro da je negdje u clanku i napisano na kojem broju u Ilici je galerija