Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20. SJEDNICA

Gradsko vijeće Trnja odbilo prijedlog naplate parkiranja

sjednica vijeća četvrti Trnje
M.Fančović/VLM
07.07.2011.
u 07:59

Gradski vijećnici Trnja raspravljali su o civilnoj zaštiti, parkiranju, urbanističkom planu...

Nakon što su kao prvo gradsko vijeće u Zagrebu pogledali prezentaciju D. Gašparovića iz Ureda za krizne situacije o mjerama za mogući razorni potres u Zagrebu, koje će biti prezentirane svim gradskim četvrtima s ciljem da se uspostavi sustav civilne zaštite koji je zanemarivan još od 1996., trnjanski vijećnici su u srijedu odradili zadnju sjednicu prije ljetne stanke. O dvije očekivano najkontroverznije točke dnevnog reda bilo je najmanje rasprave: u točki 4, koja se ticala prijedloga naplate parkiranja, vijećnici su na prijedlog P. Kovačevića jednoglasno prihvatili zaključak da ni prijedlog resornog ureda grada (gradonačelnikov) ni prijedlog koji su dali SDP/HSU/nezavisna lista T. Holjevac nije zadovoljavajući.

Oba prijedloga – da prihodi od naplate parkiranja idu Zagrebparkingu i da idu izravno u gradski proračun – nisu bila dobro napisana, bila su puna grešaka i protuzakonitosti te su obje strane pozvane da u skladu s člankom 54/95 poslovnika sjednu za stol i dogovore se o jedinstvenu i suvislu prijedlogu kakav bi vijećnici mogli prihvatiti.

Također je u točki 5. jednoglasno odbijen prijedlog izrade urbanističkog plana Trnja koji bi financirao građevinski investitor, zbog propusta u materijalu koji je dobiven prekasno da bi bio detaljno pregledan, te je predloženo da predstavnik investitora na jesenskoj sjednici objasni vijećnicima sporne točke u tom prijedlogu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije