Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slažete li se?

Gradski HSLS mural u Teslinoj nazvao 'grafiterskim vandalizmom' i tu nisu stali s prozivkama Tomaševića

Foto: Luka stanzl/PIXSELL
1/30
02.10.2023.
u 19:02

Oporba u Zagrebu puna je kritika na rad aktualne vlasti, a osim Tesline i pješačke zone, zamjerke su uputili i na projekt Jarun Panorama kao i na, kako kažu, "prometni nered u gradu".

Gradonačelnik se olako odriče desetke milijuna eura od komunalne naknade stavljajući četiri Urbanistička plana uređenja izvan snage, a grčevito se bori da Sveti Duh ostane gradska bolnica i dalje opterećuje gradski proračun, poručili su gradski zastupnici HSLS-a na redovnoj konferenciji za medije ponedjeljkom.

Kristijan Jelić, gradski zastupnik HSLS-a i Alen Lochert potpredsjednik gradske stranačke organizacije podsjetili su kako je Gradska skupština krajem travnja odobrila projekt izgradnje kompleksa Jarun Panorama, a glavni uvjet je bio izgradnja vrtića unutar poslovno/stambenog kompleksa.

To je jako loša poruka za buduće strane investitore u gradu Zagrebu, jer ako se mogu stopirati već izdane dozvole onda to sigurno nije zdravo i poticajno okruženje za investiranje, smatraju HSLS-ovci.

VIDEO: Nova pješačka zona u centru grada kojom nisu svi građani oduševljeni

– Sa druge strane gradonačelnik se grčevito bori da Sveti Duh ostane gradska bolnica koja opterećuje gradski proračun godišnje oko 14 milijuna eura. Prenošenje prava upravljanja na ministarstvo ne bi smjelo biti političko pitanje, već pitanje bolje organizacijske, kadrovske i financijske održivosti zdravstvenog sustava s pacijentom u središtu. Drugim riječima zdravstvena usluga će građanima ostati ista, ako ne i kvalitetnija, grad će uštedjeti znatna sredstva, a jedina razlika je u tome što se gubi politička moć postavljanja svojih kadrova na rukovodeća mjesta unutar bolnice. Dragi sugrađani, mislite li Vi da je normalno da plaćamo 14 milijuna eura godišnje samo da bi gradonačelnik imao ovlasti postavljanja svojih ljudi na rukovodeća mjesta u bolnici Sveti Duh? – izjavio je Kristijan Jelić.

POVEZANI ČLANCI:

Gradska vlast najavljuje borbu protiv grafita tako što će u 100 postotnom iznosu pokrivati  troškove zahvata i nanošenja zaštitnog premaza te pružiti pomoć za ugradnju videonadzora,  dok istovremeno daje poticaj da se naš voljeni grad učvrsti na poziciji glavnog grada  gafiterskog vandalizma, poručuju.

– Hoće li isto učiniti, pokriti troškove uklanjanja, i sa primjerom na  kolniku križanja Masarykove/ Tesline i Preradovićeve ulice koji je sama organizirala? Pritom  ne dovodimo u pitanje vještinu autora nego znak grafiterima da i dalje oštećuju tuđu  imovinu. Kad može gradska vlast, zašto ne bi i oni? Slažu li se s time i konzervatori i Gradski  zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode? To je samom jedan od primjera nereda. Imamo i  nered u prometu gdje još uvijek nije u funkciji tramvajska pruga preko Jadranskog mosta i  neće biti još barem godinu dana. Nered je i u odvozu otpada, što je bio glavni „adut“ stranke  Možemo u predizbornoj kampanji. Svi vidimo kako grad Zagreb izgleda. Nered je i u  biciklističkom prometu koji je postao opasan za pješake i gdje se tolerira svakodnevno  vidljiva činjenica da je broj biciklista koji poštuju Zakon o sigurnosti prometa na cestama  proporcionalan broju vozača automobila i motocikala koji taj zakon ne poštuju.  Jedino što se, nakon nešto više od godinu i pol dana prije kraja mandata, može reći za  sadašnju gradsku vlast i stranku Možemo jest da je u naš, vaš i moj grad donijela nered.. – upozorio je Alen Lochert.

GALERIJA: Ovako izgleda pješačka zona iz zraka

1/20

Komentara 12

Avatar R2D2
R2D2
19:49 02.10.2023.

Dragi (pre)pis(iv)ači tekstova, koji mislite da ste novinari, naučite - mural je na zidu. Na podu svakako nije, jer gle čuda pod nije zid. A o bedastoćama koje ovi rade s kantama boje ne treba trošiti riječi. Bilo bi bolje da pokupe smeće i granje, te riješe divljač po gradu.

SP
Spezzi
20:04 02.10.2023.

Ma kakav Zagreb, to je sada Vepar-city.

Avatar Cro_Puppy
Cro_Puppy
20:24 02.10.2023.

Ja bih dao 100 eura iz džepa prvi da skupimo kako bi se očistila ova kričarija s ceste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije