Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noćni Zagreb

Gradski dečki: U Tkalčićevoj su najljepše žene

09.08.2014., Zagreb - Nocni zivot ljeti na Strossmayerovom setalistu.  Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
11.08.2014.
u 12:30

Provjerili smo kako se Zagrepčani i turisti zabavljaju tijekom ljeta u metropoli

Tkalčićeva, popularna "ulica kafića", u ljetnim je danima, čini se, najživlje mjesto u gradu. Kao da su svi koji su u Zagrebu odlučili poći baš tamo, u nedostatku klubova koji su zatvorili svoja vrata za ljetne sezone. Promenada ljudi, koji cijelu noć hodaju gore-dolje ne bi li pronašli idealno mjesto da sjednu, ne jenjava do dva sata ujutro, do kada kafići smiju raditi. Velika većina šetača i posjetitelja inozemni su turisti pa se tako na ulici može čuti engleski, japanski, španjolski...

A vlasnici kafića dobro su se potrudili da stvore morsku atmosferu. Tako je kafić Sunčani sat postavio stol unutar malenog bazenčića kako bi se gosti rashladili umačući noge u njega.

Prozorski svirači

– Svaki sam dan tu, probajte, vidjet ćete da rashladi cijelo tijelo – pozvao je Bojan Šajinović. Malo niže postavili su i ležaljke koje gledaju na ulicu.

– Osjećamo se kao da smo na moru – kazala su dvojica prijatelja, Mario Bužinović i Filip Barbarić, uživajući u piću u ležećem položaju. U Tkalči su i najljepše žene, složili su se Marijan Filipović, Marko Kušurin i Krešimir Kavčić, koji su sjeli na visoke stolce da bi imali bolji pogled.

Mnogi su zastali i zaplesali na ulici prolazeći pokraj pivnice Mali medo. Glazba je do njih dopirala s prozora unutar lokala, odakle je "laganice" na gitari svirao Mirza Tetarić.

– Nekad je sa mnom i pjevačica, djelujemo unutar sastava Soul Shadows – dobacuje kratko između pjesama, dok voditelj lokala Robert Čović dodaje kako pjevačice privuku još veću pažnju jer izbace noge van s prozora. A ljeti živost na ulici traje cijeli tjedan, ne samo vikendom.

Turiste šalju iz hostela

– Turiste nam šalju iz hostela, privlače ih meniji od 30-ak kuna, a i tester s našim pivom – kaže Čović. Tkalčićevom su se nakon večere prošetala i dvojica svećenika iz Njemačke, koji su u Zagrebu dva dana, u proputovanju prema obali.

– Bili smo u Zagrebu, a ovdje je uvijek živo, pa rado prođemo kroz vrevu – kazao je don Robert Stolzenberger. Parovi su, pak, potražili mir u separeima na početku ulice.

– Došli smo iz Strasbourga u obiteljski posjet – kazala je Ksenija Predojević Davadan, koja je u Tkalču na pivo sjela u društvu muža Oliviera. Pažnju je plijenio i student iz Poljske, koji je ispred bicikla položenog na zemlju, sjedio na pločniku te slikao znamenitosti Zagreba.

Biciklom idem u Istanbul, a mjesto za spavanje tražim na ulici. Danas mi je jedan stanovnik već ponudio smještaj. Darovat ću mu sliku katedrale - kazao je Michał Rypina.

Komentara 4

AN
Ana_Nana
18:46 11.08.2014.

Moram priznat da sam se iznenadila kako je živo u Zagrebu! Svako ljeto dosad je bilo mrtvilo.. s prvim ljetnim danom padneš u depru. Šteta što je zanimljivo u samo jednoj ulici :(

Avatar abraham73
abraham73
19:48 11.08.2014.

i ovo ste pustili u drzavu.

LO
lopti28
17:38 11.08.2014.

Bože ružnih ljudi na slikama,jesu u ZG svi takvi? Ajde barem ima koja zgodna žena za nas južnjake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije