Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjesna samouprava

Gradske četvrti moraju same osigurati novac za ličenje i nova računala

farbanje zidovi
Željko Lukunić/PIXSELL
23.01.2015.
u 13:35

Razlog osiguranja navedenog iznosa nedostatak je novca i smanjena proračunska sredstva u 2015. godini

Vijeća gradskih četvrti u ovogodišnjem planu malih komunalnih akcija moraju osigurati 109 tisuća kuna za tekuće i investicijsko održavanje objekata mjesne samouprave, kao i iznose za uredsku opremu, čime se ujedno smanjuje raspoloživi iznos za same akcije koje su planirane ili obećane za ovu godinu.

Iako su vijeća četvrti osakaćena ovogodišnjim proračunom, iz Službe za mjesnu samoupravu upravo manjak novca navode kao jedini razlog takvog zahtjeva, zbog čega će manje novca biti i za sitna uređenja u svim kvartovima.

“S obzirom na smanjenje navedene proračunske pozicije za 2015. godinu, ne možemo osigurati sve navedene ugovore bez vaše pomoći”, naglasio je pročelnik za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić u pismu koje je proslijeđeno svim predsjednicima četvrti.

Tekuće održavanje prostora mjesne samouprave obuhvaća ličilačke radove, elektroradove, sitne građevinske te vodoinstalaterske radove, a osim spomenutog iznosa gradske četvrti moraju osigurati i iznose za organiziranje čišćenja prostora koji se razlikuju od četvrti do četvrti.

Iznos od pet tisuća kuna moraju osigurati one gradske četvrti koje nisu opremljene informatičkom opremom (računalima i printerima), 500 kuna mora se izdvojiti za nabavu tonera i održavanje opreme, a 500 kuna za kupnju skenera za vijeće gradske četvrti. Potrebno je još osigurati i tri tisuće kuna za kupnju opreme za snimanje sjednica.

Posljednji trošak u pismu pročelnika Službe za mjesnu samoupravu opravdan je jednostavno - postojeća oprema dotrajala je i zamjena je nužna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije