Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncerti

Gradska vlast uvela vlastiti 'Rujanfest'

rujanfest
arhiva VL
05.09.2012.
u 10:00

Gradonačelnik organizira sam svoju verziju festivala, a ulaz će biti besplatan. Festival počinje 21. rujna

Kao što je najavio, Milan Bandić organizira novi festival na Bundeku u suradnji s Gospodarskom komorom grada Zagreba i Cehom ugostitelja, koji će zamijeniti dosadašnji, vrlo uspješni Rujanfest. Rujanfest, koji se održava od 13. do 23. rujna, preselio se u Zaprešić kod West Gatea jer im je Bandić odbio izdati dozvolu u zadnji čas, a gradonačelnik je pak odlučio svoj festival organizirati od 21. do 30. rujna pa, ako se obistine njegove najave, Zagrepčani će moći “feštati“ do kraja mjeseca.

Obrtnički sajam

Najbolje organizirani fest dosad, kako ga je gradonačelnik nazvao, osim glazbenog dijela, posjetiteljima će ponuditi 5. obrtnički sajam, koji će biti smješten u velikom šatoru. Na šest lokacija, obrtnici tradicionalnih zanimanja ponudit će licitare i suvenire, a predviđa se i osam drvenih kućica s ponudom rakija, četiri vinoteke te deset fast food lokacija.

Iako nisu previše htjeli otkrivati, Udruženje obrtnika na svojim stranicama ističe kako se nova manifestacija oslanja na zagrebačku i hrvatsku tradiciju jesenskih svečanosti te da su zamislili proslavu na Bundeku kao zabavno-kulturnu svečanost građana Zagreba i njihovih gostiju.

Kako je već bio obrazložio, gradonačelnik je dozvolu za Rujanfest odbio izdati jer su se naplaćivale ulaznice, a želja mu je da građani Bundek posjećuju besplatno. Organizator Darko Tuček kratko nam je komentirao da je lako kopirati manifestaciju koja se već pokazala uspješnom te da ga zanima kako će izgledati Bundekfest.

Glazbeni program – tajna

No, što s glavnim dijelom programa, onim glazbenim, iz Grada nisu htjeli komentirati. Neslužbeno doznajemo da su pokušali privući i izvođače koji nastupaju na Rujanfestu. Jedan od ovogodišnjih koncerata Rujanfesta kod West Gatea je i onaj Maje Šuput, koja je na naše pitanje jesu li je iz Grada pokušali pridobiti i za nastup na Bundeku, kratko odgovorila:

– Na to nemam komentara.

No, dodala je kako od početka nastupa na Rujanfestu te da joj je posebno drag. I ove će godine u sklopu koncerta, kaže, proslaviti rođendan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije