Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrio zastupnik

Gradska vlast uručila pomoć za pogođene poplavama – Srebrenici

poplave
Davor Puklavec/PIXSELL
06.04.2012.
u 11:56

Crveni križ Zagreb kaže da je organizirana svečana primopredaja u Uredu gradonačelnika

Pomoć vrijedna 210 tisuća eura, koju je Turska početkom prošle godine prikupila za pomoć stradalima u poplavama 2010. na području Velike Gorice i Zaprešića, ipak je završila u Srebrenici, kao što se jučer nagađalo. Do te informacije došao je Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik HNS-a i predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva, na sasvim neočekivan i pomalo neugodan način.

Odjeća, obuća i hrana


– Jučer sam se sastao s poslovnim ljudima iz Turske iz tvrtke “Sjajna zvijezda” koji su mi ispričali da su prošle godine prikupili i uručili pomoć za stradale u poplavama, a ja nisam imao pojma o čemu govore. Počeo sam se crvenjeti od srama – kaže Beus Richembergh.

Turci su prikupili odjeću, obuću i hranu, kaže Richembergh, a kako sva humanitarna pomoć ide preko Crvenog križa, da bi se izbjeglo carinjenje, pomoć je uručena gradu Zagrebu. U ožujku prošle godine organizirana je svečana predaja pomoći kod gradonačelnika Bandića, a Zagreb je sugerirao da se pomoć dalje proslijedi Crvenom križu.

Kada je Beus čuo priču, raspitao se kod Crvenog križa Velika Gorica, gdje je pomoć završila, no oni nisu imali pojma.

Bio samo posrednik


– Nazvao sam zatim Crveni križ Zagreb i tamo mi je predsjednik Ludvik Matić rekao da je pomoć završila u Srebrenici. To je svinjarija. Šesto obitelji u posavskim selima bilo je pogođeno poplavom, ostali su praktički bez svega. Svaka pomoć bila im je potrebna – kaže Richembergh.

Kada smo nazvali Ludvika Matića, on se opravdavao da je Crveni križ Zagreb bio samo posrednik.

– Trebate nazvati gospodina Tokića iz Ureda gradonačelnika. On je sve to organizirao. Bila je svečana primopredaja u Uredu gradonačelnika gdje je pomoć dana udruzi Hrvata iz Srebrenice. No, između nas, ta pomoć je bila bože sačuvaj – rekao je Matić.

Zdravko Tokić iz Ureda gradonačelnika nije bio dostupan za komentar.

Komentara 1

CH
chemica
15:19 06.04.2012.

Tokić i Bandić. Obojica iz Bosne. Trenutno su u \"kaznenoj ekspediciji\" uništavanja našega grada. Uistinu je nevjerojatno da su im važniji njihovi Bosanci od nas Hrvata, rođenih u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije