Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potražnja

Gradska uprava osigurava skupe nadstrešnice od poplava

autobusno stajalište
20.10.2011.
u 08:48

Od štetnih događaja, požara i poplava nadstrešnice će biti osigurane za 243.902 kuna. Iz gradske uprave kažu da je osiguranje nadstrešnica nužno.

Skupocjene nadstrešnice za koje je Grad Zagreb “iskeširao” 58 milijuna kuna sada će dobiti i – osiguranje. Gradska uprava, naime, u potrazi je za najpovoljnijim ponuđačem koji će skupo plaćene nadstrešnice osigurati u vrijednosti 243.902 kune bez PDV-a i to za šest mjeseci.

Prosjek 100.000 kuna
Od čega se osiguravaju? Ukratko, požara i poplava. Ili, kako je objasnila Vesna Lubin iz Ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, komunalne poslove i promet:

– Osigurat ćemo svih 600 nadstrešnica u Zagrebu, a to je potrebno jer kada se, primjerice, auto zabije u nadstrešnicu, moramo biti osigurani, a obuhvaćat će osiguranje od štetnih događaja, požara i poplava.

Natječajna dokumentacija, objašnjava Lubin, još nije objavljena nego je donesen zaključak o početku postupka javne nabave. Riječ je, dakle, o svim gradskim nadstrešnicama, njih konkretno 685 od kojih je 355 spomenutih skupocjenih s početka teksta. Podsjetimo, građani Zagreba autobus i tramvaj čekaju u zaklonu vrijednom u prosjeku gotovo 100 tisuća kuna, kako je prije pisao Večernji list. Praksu koncesionara nad nadstrešnicama ukinuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić raspisivanjem javnog natječaja za gradnju njih 600.

Isti taj natječaj bio je sporan jer je jedan od uvjeta bio da izvođač mora godišnje imati 44 milijuna kuna prodane urbane opreme.

Posao je dobio TŽV Gredelj, koji ga je u podizvođenje dao tvrtki Vental.

Stala gradnja
Skupštinski Odbor za kontrolu svojedobno je također zatražio troškovnik tih radova, nakon čega se ispostavilo da je čak 6,3 milijuna kuna navedeno kao nepredviđeni trošak pri izradi temelja. Samo za postavljanje prometnih znakova od navedenog je novca otišlo nevjerojatnih 4,2 milijuna kuna.

Na kraju je, uz obrazloženje manjka novca i imovinskopravnih problema, daljnja gradnja nadstrešnica zaustavljena.

Komentara 9

CH
chemica
09:27 20.10.2011.

Milan Bandić opet u akciji.

AU
autoritet
10:52 20.10.2011.

SDP i dalje krade... krade... krade... krade... krade....krade... Ovce glasaju za njih... glasaju... glasaju...

DU
Deleted user
09:18 20.10.2011.

gluposti, kao prvo radi se o hrpi stakla i željeza, jeftini građevinski materijal - gore nadstrešnice nisam vidio, štite jedino od kiše, a kada opali sunce hlad moraš tražiti drugdje. Ako auto opali istu onda auto osiguranje mora pokriti štetu, isto vrijedi i za druga vozila u prometu, poplava ih sigurno neće odnjeti:). Prvo su nadstrešnice bile 10x precijenjene - za te pare mogli su sagraditi nekoliko vrtića i škola...... naravno korupcija na dijelu u pravom smislu riječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije