Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urbanistički plan

Gradska skupština prihvatila da se uredi kampus Borongaj

gradska skupština (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
19.07.2012.
u 15:03

Veću raspravu izazvalo je (ne)donošenje odluke o rebalansu proračuna zbog čega je GO HNS-a sazvao i konferenciju za novinare.

Gradska skupština prihvatila je danas jednoglasno izmijenjeni prijedlog odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Studentskog kampusa Borongaj. Jedina točka dnevnog reda zbog koje je i održana izvanredna sjednica danas je prošla bez puno rasprave.

Amandmanima koje je donijela Skupština onemogućeno je da se na Borongaju grade stanovi za prodaju, građevine više od devet katova, a eventualni hosteli i hoteli služit će isključivo za potrebe kampusa, a ne u komercijalne svrhe. Raspravljali su se tek gradonačelnik Milan Bandić i zastupnik Jurica Meić koji je gradskim vlastima zamjerio prošlotjednu prekasnu dostavu materijala na skupštinske klupe.

– Prihvaćanje amandmana pokazalo je da je prošlotjedna odgoda rasprave o ovom planu te sazivanje izvanredne sjednice imalo smisla – kazao je Meić gradonačelniku dodavši kao je prihvaćanjem amandmana potvrđeno da prošlotjedni prijedlog nije bio dobar. Veću raspravu izazvalo je (ne)donošenje odluke o rebalansu proračuna zbog čega je GO HNS-a sazvao i konferenciju za novinare.

– Imali smo želju da se riješi gorući problem u gradu, a to je proračun. To je trebalo staviti na dnevni red. Međutim, vodi se dvostruka bitka između zastupnika i gradonačelnika, a u kojoj su najveći gubitnici građani – kazao je HNS-ov Dragan Kovačević.

Komentara 7

Avatar nekakav
nekakav
19:02 19.07.2012.

za godinu dana mijenjat će se taj urbanistički plan, i ubaciti će se ti katovi. jel to vama ovcama jasno? nije, znam. ovo je sad igrica između gradonačelnika i sdp-a. slijedeća skupština će prihvatiti taj plan, dodati mu katove ii amen. bez komercijalnih sadržaja gubi se atraktivnost same lokacije. pa tko će u tim kampusima biti? mrtvaci ili živi ljudi? nema građevina za prodaju? pa tko će ih graditi, čije će biti?! za potrebe kampusa gradit će se poslovni objekti. čemu ovo? da se pkaže da skupština nešto može? bandić može ovaj plan razvući na 7-8 mjeseci. taman da prođu lokalni izbori. čak može i prihvatiti tolke izmjene da će se ići na ponovni izradu plana. jel vama jasno da su izgubili zagrepčani radi svojih sdp-ovaca?

Avatar Vucibatina
Vucibatina
21:46 19.07.2012.

Bandićgaj.....

CH
chemica
16:00 19.07.2012.

U samom začetku su srezali bilo kakav pokušaj mućke. Kakvih devet katova u kampusu? Stanovi za prodaju?! Još samo da je bandinjo ubacio i jedan trgovački centar pa sve ovce i koze na broju. Njemu i njegovima. Bitno da je Gradska skupština napokon počela raditi svoj posao. Spriječavanje kriminalaca da opet izgrade nekakve javne WC-e i fontane s uvišestručenjem troškova. Hm. Jadna je država u kojoj skupštinari obavljaju posao policije. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije