Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleni vrt Zagreba

Bandić otvorio Botanički vrt i novi pješački most

Gradonačelnik Bandić otvorio Botanički vrt
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/12
Autori: Hina, Andrea Solar
02.03.2016.
u 11:48

Nakon zimskog mirovanja, Botanički vrt posjetiteljima nudi novi ulaz, a trebao bi biti stalno otvoren

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić danas je otvorio Botanički vrt i novi pješački most izgrađen preko Miramarske ulice.

Nakon zimskog mirovanja, Botanički vrt posjetiteljima nudi novi ulaz iz smjera ulice Grgura Ninskog, a trebao bi biti stalno otvoren. Tri metara široka gradnja time omogućuje direktan pristup prirodi, a i kako kaže Bandić, zaobilazi se buka s Vodnikove ulice i tramvajske postaje u blizini.

Investiciju vrijednu oko milijun kuna izradio je arhitekt Branko Silađin, a projekt mehaničke otpornosti i stabilnosti izradio je zagrebački Građevinski fakultet. Radi se o montažnoj čeličnoj konstrukciji s ogradama od kaljenog laminiranog stakla i podnicama od hrastovine. Most je osvijetljen led-rasvjetom smještenom u rukohvate ograde.

- Ovo je mali projekt, ali u biti veliki, ideal razvoja Zagreba kako ga ja vidim da se mijenja, a pritom ostaje isti - rekao je gradonačelnik.

Najavio je da će se Grad uključiti u projekt daljnjeg uređenja Botaničkog vrta, da su osigurana sredstava za staklenike te da će se urediti staza uz željeznički nasip preko Runjaninove i Crnatkove ulice.

Uobičajeno radno vrijeme vrta je ponedjeljkom i utorkom od 9-14:30 te od srijede do nedjelje 9-19 sati, ulaz je slobodan.

>> Bandić o svom zdravstvenom stanju: 'Samo moram malo povući ručnu i bit će sve u redu'

Komentara 13

DU
Deleted user
13:07 02.03.2016.

Kod mene su isto u zapadnom dijelu grada postavili novu žarulju na rasvjetni stup, kada je ceremonija otvaranja? Stižeš, Milane?

TR
Trnjanec
12:16 02.03.2016.

Da, buka tramvaja u Vodnikovoj može se nazvati zaglušujućom. Drago mi je da je most preko Miramarske, kao ulaza maltene cijelog juga grada u centar, te njezine samo četiri prometne trake i kojih pedesetak tisuća vozila dnevno.

ŠO
Šokac1
02:44 03.03.2016.

Ne razumijem čemu zlobni komentari - pa kao Zagrepčaninu, drago mi je kad se s novim zahvatima naš grad poljepša i uljudi, za razliku od onih odvratnih grafita, ulica zakrčenih prevelikim terasama kafića koje narušavaju gradske vizure, nepokupljenog suhog lišča na Zrinjevcu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije