Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Gradonačelnik Beljak upao u Komunalac radi provjere računala!?

Voditelju pravne službe gradonačelnik Samobora Krešo Beljak došao je u ured s informatičarom i naredio kontrolu zbog sumnje da je napisao komentar na internetu.
25. veljače 2010. u 10:21 12 komentara 3129 prikaza
krešo beljak

U pratnji informatičara samoborski gradonačelnik Krešo Beljak ušao je jučer u ured voditelja pravne službe Komunalca Vjerana Stublina i kazao kako će mu provjeriti računalo jer sumnja da je Stublin na jednoj internetskoj stranici napisao anonimni komentar o stanju u toj gradskoj tvrtki!

Zapovijed za otkaz

– Gradonačelnik je došao s informatičarom i direktorom provjeriti jesam li napisao neki komentar na internetu! Odbio sam napustiti svoje radno mjesto pa je preda mnom zapovijedio direktoru da mi pripremi otkaz. Doista je smiješno da jedan gradonačelnik dolazi u gradsku tvrtku provjeravati kompjutore. Ali, nažalost, ima svega pa i toga. Neka inspekcija rada provjeri kakav je to odnos – kaže Stublin, inače jedan od djelatnika Komu

nalca kojega je novi direktor Boris Kušt odmah čim je došao odlučio degradirati. Stublin je na 18 stranica dokumentirao odgovor o nezakonitosti takve odluke, koju je Kušt, kaže, donio na temelju svoje procjene nakon samo šest dana na direktorskoj poziciji. A jedna od prvih Kuštovih odluka bile su promjene u Pravilniku o sistematizaciji, kojom je ukinuo neka radna mjesta, a radnicima čiji su ugovori na neodređeno vrijeme nije ponudio nikakvu opciju. Stublin smatra kako je riječ o političkoj čistki, a ne demantira ga čak ni prozvani gradonačelnik Beljak.

 

Mobbing i bolovanje

- Riječ je o HDZ-ovu kadru, koji misli da ne bi trebao biti smijenjen. Došli smo mu u ured jer je postojala osnovana sumnja da je pisao po internetskom portalu, ali nismo mogli ništa dokazati zato što je izbrisao povijest dopisivanja - odgovor je gradonačelnika na jučerašnji incident.

Pravnik je nakon upada u njegov ured završio na bolovanju i poručuje kako se ne boji za sebe budući da je mlad i obrazovan te će se zasigurno uspjeti snaći, ali žali kolege koji trpe mobbing i svaki dan očekuju neopravdani otkaz. Naime, direktor Kušt spomenutim je pravilnikom, primjerice, ukinuo posao referenta naplate, službe odvodnje i zelenih površina, ali istodobno je bez javnog natječaja otvorio neka nova mjesta, primjerice, glasnogovornice, u čemu samoborski Komunalac vrlo vjerojatno ima ekskluzivitet u zemlji.

- Ne postoji mjesto glasnogovornice, nego stručnog suradnika za odnose s javnošću, i on već radi. Ako ga ima Ministarstvo poljoprivrede, zašto ne bismo i mi? – odgovorio je direktor Kušt i odbio dalje razgovarati.

 

Prva odluka novog direktora jest dono&s

Prva odluka novog direktora jest donošenje pravilnika kojim propisuje da stručnjak za zaštitu na radu “dregerom” kontrolira alkoholiziranost djelatnika. Gradonačelnik kaže kako ne zna da je u Komunalcu zaposlena glasnogovornica, a direktor kaže da ona već radi od 15. veljače, a za Pravilnik, pak, ističe da je donesen zato što “dobar dio radnika na posao dolazi alkoholiziran”.

KiK prosinac
PROMO
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super popuste!
  • Kamarat:

    Tako nešto se nemože dogoditi čak ni u Jablanovu. Za njega je dosta sumnja pa da miče ljude . Što da ja radim sa svojom sumljom da je on nedemokratski postupio. Da mu uletim u ured!!!???

  • franjo.tahi:

    Kmetovi imaju državu!!! hahahaha

  • -obrisani-:

    Kaj je taj Beljak ,Čime on taj svoj postupak PravDa? Jer ovo mi liči na udbaške metode.