Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Gradonačelnik Bandić na zahtjev oporbe treba dati izvješće o financijama

Ubrzat će se i radovi u atriju Gavelle te bi kazalište za šest mjeseci trebalo zablistati u svom punom sjaju
25. lipnja 2020. u 12:45 2 komentara 626 prikaza
Zagreb: Gradonačelnik Bandić otvorio VeGe sajam na Trgu bana Jelačića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić trebat će dati detaljno izvješće o stanju gradskih financija, a ubrzat će se i građevinski radovi na Maloj sceni '121' i u atriju Gavelle, sve prema prijedlozima oporbe koje je u nastavku sjednice prihvatila zagrebačka Gradska skupština u četvrtak.

Zagreb: Konferencija Croatia Waste Expo 2020 Croatia Waste Expo ‘U Zagrebu odvajanje otpada bilježi rast, na dobrom smo putu’

U prijedlogu Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a od Bandića se traži da Gradskoj skupštini dostavi dinamiku prikupljanja prihoda i trošenja iz proračuna, analizu stanja vezano uz kumulirani višegodišnji deficit proračuna i posljedice koje će imati za funkcioniranje Grada, popis mogućih mjera na prihodovnoj i rashodovnoj strani koje bi vodile uravnoteženju proračuna, stanje likvidnosti i probleme s podmirivanjem dospjelih obaveza.

Bandića mora Gradsku skupštinu izvijestiti i o ukupnim financijskim obavezama Grada - o kreditima, zajmovima, vrijednosnim papirima, jamstvima i suglasnostima, kao i o obvezama trgovačkih društava i proračunskih korisnika.

Također, na sjednici je prošao prijedlog Kluba nezavisnih zastupnika o hitnom završetku građevinskih radova na Maloj sceni '121' i u atriju Gradskoga dramskog kazališta Gavella kojim je od Bandića zatraženo da što hitnije raspiše javni natječaj za završetak radova i omogući uvid u svu građevinsku i projektnu dokumentaciju.

Trg bana Jelačića ZAGREB SUMMER TOUR Zagrebačke turističke atrakcije dostupne na webu

Oporba traži i precizna izvješća za obnovu "Gavelle" 

Pritom se na javnom natječaju traže najbolji stručnjaci koji će napraviti vještačenja i analize kako bi se moglo što brže pristupiti građevinskim radovima i sanirati šteta na zgradi Gavelle i ostalim zgradama. Radovi bi trebali završiti za šest mjeseci kako bi kazalište moglo djelovati s punim prostornim i programskim kapacitetom.

Bandić treba gradskim zastupnicima dostaviti sve ugovore, anekse ugovora, projektnu i svu drugu dokumentaciju te potvrde do sada obavljenih plaćanja izvođačima, podizvođačima i svim drugim suradnicima vezanima za projekt od početka rada na njemu, to jest od odluke o pokretanju građevinskih radova i raspisivanja javne nabave do danas.

O svim aktivnostima, s priloženim dokumentima o njima, Bandić bi trebao izvještavati Gradsku skupštinu jednom mjesečno, a od izvođača radova s kojim je sklopljen Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Gavelle od 27. listopada 2017. tražiti plaćanje ugovorne kazne. 

Gradska skupština nije prihvatila prijedlog klubova zastupnika SDP-a, GLAS-a i HSU-a, lijevog bloka, HSLS-a i nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija da se projekt dogradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba na treći stupanj pročišćavanja prijavi za sufinanciranje EU sredstvima. 

staford
cane corso i američki stafordski terijer
Užas u Brodu: Dva psa preskočila ogradu i napala 59-godišnjaka i njegovog psa
Hrvatski ured za osiguranje
OSIGURAJ SE
Kako biti spreman za nepredvidive i neizvjesne životne situacije?
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nečešrazbojniče:

    Šta? I nećete vratiti komentar?

  • nečešrazbojniče:

    Zašto mi je obrisan komentar, pa navodio sam naslove koji su bili u vašim novinama. Nema veze, samo skupljam. Budite sigurni da će vas stisniti.