Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokirani

Građani za McDrive, a vlasnici restorana jednoglasno protiv

McDrive
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/5
27.05.2010.
u 12:56

– Samobor bi trebalo zaštititi od ovakvog svaštarenja. On je ipak grad s gastronomskom tradicijom – poručuju vlasnici.

Iako su razgovori između gradske uprave i McDonaldsa Hrvatska o mogućem otvaranju McDrivea u Samoboru tek u početnoj fazi, vijest o novitetima u gastronomskoj ponudi Samobora gradski su ugostitelji jučer dočekali s popriličnom dozom negodovanja.

Svaka roba nađe kupca

Je li u pitanju strah pred konkurencijom ili nepovjerljivost prema uvođenju brze hrane u grad poznat po bogatoj gastronomskoj ponudi, upitali smo Mirka Šintića, vlasnika najstarijeg samoborskog restorana Gabreku 1929.

– Samobor bi trebalo zaštititi od takvog svaštarenja. Taj tip hrane nije prikladan za grad poznat po kvalitetnim restoranima, no ionako će biti kako ljudi odluče – smatra Šintić. S njime se slaže i Davorka Zver, vlasnica najstarije pizzerije – Napoli.

– Šokirana sam! U Samoboru ionako svaka peta kuća ima lokal s hranom i doista mi nije jasno što će nam još i McDonalds. Pa do onog u Vrbanima je tek deset minuta vožnje – zgrožena je D. Zver. Priznaje da im svaki novi restoran uzima dio tržišnog kolača i slaže se s pretpostavkom da će i taj tip prehrane u gradu naći svoje kupce. Željka Adžamić iz restorana Zeleni papar na uspjeh McDrivea gleda s dozom skepse.

– Ma, samo neka ga otvore, pitanje je hoće li ovdje opstati. Doveli su nam i Rubelj, pa su ga ubrzo zatvorili – podsjeća ona.

Ne dolazi u središte grada

Gradonačelnik Krešo Beljak naglašava da se McDrive neće otvoriti ako bi njegovo otvaranje izazvalo jako negodovanje građana. Uostalom, McDrive, kaže, ne bi bio u središtu grada, nego na njegovu ulazu.

Iz McDonaldsa, pak, poručuju da su primili neke ponude za lokacije u Samoboru, no trenutačno ih samo razmatraju.

Ključne riječi

Komentara 9

OV
over
17:07 27.05.2010.

mac je uvjerljivo najgori hamburger koji sam u zivotu jeo (i nikad ne idem tamo)... no ako zele otvoriti u samoboru ne vidim nijedan razlog zasto se ne bi otvorio (ako ispunjava sve gradjevinske i sanitarne uvjete)

DA
damirmm
18:53 30.05.2010.

Pa vlasnici restorana tipa \"Gabreku\" se netrebaju bojati McDrivea, ovi drugi neka snize cijene i poprave kvalitetu pizza i fast fooda i oni će raditi dobro. A McDrive je svakako dobrodošao jer nećemo morati ići u Zagreb (vjerujem da nass ima puno), u krajnjem slučaju ko voli nek izvoli.

FE
febo
13:24 27.05.2010.

Treba li tu išta reći. Tko je protiv MC-a , vlasnici restorana , picerija ..... !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije