Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv u prazno

Građani troše novac na pozivanje taksija koji uopće ne dolaze

Konkurencija je potresla stoljetno udruženje (1)
Jurica Galoić/Pixell
14.12.2012.
u 19:00

Bez usluge: kada se vozilo i uspije naručiti, ono kasni ili dolazak otkaže u zadnji čas

Prometni kolaps koji gradom proteklih dana vlada nakon pada golemog snijega, kao da je blokirao i taksi-službe, koje ne mogu zadovoljiti sve koji ih zovu kad tramvaji i autobusi kasne ili ne voze. Taksiji ne dolaze ili dolazak otkazuju u zadnji čas, zbog čega mnogi građani bjesne jer ostaju bez usluge, a troše novac na pozive mobitelom.

Ostvare tek 15 posto

U sve tri službe –Radio Taxiju Zagreb, Cammeu i Eko Taxiju – objašnjenja kolapsa u sustavu zaprimanja i ostvarivanja narudžbi gotovo su ista.

– Imamo prevelik pritisak na dispečerski centar, a još uvijek nismo u stanju pustiti u rad novi način naručivanja putem interneta. Stalno imamo i više od sto poziva na čekanju, to je strahovit ulaz. Imamo četiri operatora koji stalno rade i ne mogu primiti sve pozive. Zato i odbijamo neke pozive jer ne želimo naplaćivati one na koje se dispečeri ne jave. Dok se ne javimo, ne naplaćujemo poziv, to je najmanje što možemo napraviti. Molimo za strpljenje, sva vozila su vani i na raspolaganju, činimo što možemo – kaže Željko Petković iz Radio Taxija Zagreb, koji obuhvaća 1030 taksija.

Eko Taxi, kapaciteta od 35 vozila, jako teško može ostvariti sve narudžbe, kaže glasnogovornica Ivana Janković.

– Upravo stoga veselimo se dodjeli novih dozvola koje čekamo od Grada Zagreba, a kojima će se broj naših vozila na cestama udvostručiti. Tako ćemo moći odgovoriti i na više upita – ističu u Eko Taxiju.

Iz Cammea pak navode da ovih dana odrade tek 15 posto naručenih vožnji. Glavni je razlog manjak vozila, imaju ih 86.

Nemoguće kontrolirati

– Nemamo potreban kapacitet. Ulogu igraju gužve i neočišćene ulice. Na cesti je kaos, toliki da vozači ne mogu kontrolirati tko je naručio, a tko od građana ušao u taksije nasumično – poručio je tehnički direktor Dražen Medić objašnjavajući da i zato u zadnji čas porukom otkazuju svoje usluge.

>>Na ceste uskoro izlazi 
oko 200 novih taksista

Komentara 5

Avatar Niškorist
Niškorist
19:57 14.12.2012.

Koga može biti više sram od tebe samoga ?

DM
David Mihalic
21:12 14.12.2012.

... pa što je tu novo ? ... ništa! kosta se sam hvalio da su mu svojevremeno prihodi od poziva bili veći nego li od vožnji, i djeca iz vrtića znaju koje pjesme cammeo pušta na pozivima. i poslani sms naplati stranci. usput rečeno, zaboravio je još 80 taxija iz svete nedjelje koji i dalje "nehotice" haraće po zagebu i to bez opasnosti za ikakove sankcije koristeći tehnologiju "nevidljivih" o.p. čitaj podmitljivih !!!

AU
autoritet
22:33 14.12.2012.

Taksi službe su jednostavno neorganizirane Moguće je da nemaju dovoljno vozila, ali centrale moraju odgovoriti na poziv i to ljudima REĆI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije