Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Građani porezne prijave predavali do ponoći

03.03.2009.
u 00:05

Crvena markica s oznakom preporučeno bila je jučer nakon 19 sati najtraženija roba u pošti u Branimirovoj ulici. Posljednjeg dana za prijavu poreza mnogi su građani dočekali zadnji čas i kad su se zatvorile kvartovske pošte i Porezna ispostava Zagreb u Aveniji Dubrovnik stali u red u Branimirovoj kako bi do ponoći predali svoju prijavu.

Oko 300 tisuća prijava
– Obišla sam nekoliko kvartova i svugdje je pošta bila zatvorena. Na kraju sam zvala 981 da me upute gdje mogu otići predati tu nesretnu prijavu za porez – rekla je jučer gospođa Dubravka. U zagrebačkoj Poreznoj upravi ove godine očekuju između 290 i 300 tisuća prijava, što je deset posto više nego lani.

– U subotu smo iz pošte dobili 20 vreća s poreznim prijavama građana, a danas smo ih primili deset – rekla je jučer Nevenka Stipaničev, pomoćnica pročelnika Porezne uprave.

U Hrvatskoj pošti od 1. siječnja do proteklog vikenda zaprimili su otprilike 30.000 tisuća omotnica s poreznim prijavama. Djelatnici pošte u Branimirovoj sinoć su spremno dočekali navalu.

Ispunjavali u pošti
Nekoliko je radnika na ulazu usmjeravalo građane na početak reda, a drugi su za kunu dijelili omotnice onima koji su došli nepripremljeni. Neki su građani tek u pošti ispunjavali poreznu prijavu.

– A kaj da vam kažem, lijena sam. Ovo je prvi put da predajem prijavu. Sljedeće ću se godine bolje organizirati – obećala je Snježana Babić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije