Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jastrebarsko

Gradi se 50 kilometara kanalizacijske mreže i kolektor, cijena 55 milijuna kuna

Jastrebarsko
Tomislav Miletić/Pixsell
Autor
Mateja Šobak/VLM
22.01.2014.
u 09:23

Obnavljat će se i trideset kilometara vodovodne mreže, zamijenit će se dotrajale cijevi te tako sanirati gubici. Za te je kapitalne projekte osiguran novac iz strukturnih fondova EU

Gradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te kanalizacijske mreže u duljini od pedesetak kilometara kapitalni je projekt grada Jastrebarsko, čija će izvedba trajati sljedeće četiri godine.

– Projekt obuhvaća grad Jastrebarsko, naselja Gornje i Donje Izimje, Petrovinu, Volavje, Novake, Domagović, Gornju i Donju Reku, Gornji i Donji Desinec, Prhoć, te spojeve Donji Desinec i Domagović na pročistač. Obnovit će se i tridesetak kilometara vodovodne mreže, bit će zamijenjene dotrajale salonitne cijevi te sanirani gubici na vodovodnoj mreži – objasnio je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Dodao je i da će izvedba cijelog projekta stajati 55,5 milijuna kuna. Sredstva su osigurana, po čemu je Jaska već poznata, iz strukturnih fondova Europske unije.

Tim projektom godišnje će se u vodoopskrbnom sustavu uštedjeti više od dva milijuna kuna.

>>Jastrebarsko u Cannesu proglašeno gradom budućnosti

Komentara 1

NO
novkovka
11:57 23.01.2014.

konačno neka dobra vijest za jasku i okolicu.red je da svi u jaski i okolici imaju vodu i kanalizaciju,septičke su za prošlost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije