Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Građani Trnjanske Savice organizirali 24-satno dežurstvo

Građani su u ponedjeljak spriječili pokušaj zagrebačke Gradske uprave da počne s preuređivanjem parka na Trnjanskoj Savici u rekreacijski park
25. travnja 2017. u 10:55 6 komentara 1584 prikaza
Savica prosvjed
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Članovi Inicijative "Čuvamo naš park" u parku Trnjanska Savica organizirali su neprekidno 24-satno dežurstvo, a jutro u parku provode mirno, bez bagera i kamiona, ali uz nekoliko policajaca koji su također dežurni na Savici.

Savica Borci za zelenu Savicu Zaustavili smo gradnju crkve, pa ćemo i novi Bandićev park Savica 'ČUVAMO NAŠ PARK' Građani Savice zaustavili bagere. Bandić: Ne vidim nikakve negativne reakcije 05.09.2016., Zagreb - Inicijativa Cuvajmo nas park organizirala je Akciju predaje posljednje zalbe ispred Gradske uprave Prosvjedni skup U subotu 10. rujna "Obranite park, obranite grad" u Parku Trnjanska Savica

Jutro u parku je mirno, bez bagera i kamiona, bez djelatnika Zrinjevca, bez predstavnika Gradske uprave i bez zaštitara, uz tek nekoliko policajaca koji dežuraju, izvijestili su u utorak iz inicijative "Čuvamo naš park".

Građani su u ponedjeljak spriječili pokušaj zagrebačke Gradske uprave da počne s preuređivanjem parka na Trnjanskoj Savici u rekreacijski park.

Ne žele da se više od 40 posto površine parka prekrije betonom, plastikom i umjetnom travom. Ističu i kako za projekt vrijedan 12 milijuna kuna nije raspisan javni natječaj te da su o početku radova saznali tek kad je prošli tjedan u parku osvanula informativna ploča.

U nekoliko navrata, tijelima su zaustavili postavljanje građevinske ograde koja bi trebala osiguravati radove u parku. 

U tome je tijekom ponedjeljka sudjelovalo u prosjeku između 20 i 60 građana, većinom stanovnika Savice.

Nakon odlaska zaštitara, djelatnika Zrinjevca i policije, građani su organizirali dežurstva.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja najavili su da će tijekom utorka na teren izaći nadležni inspektori.

>> Park Savica: kamioni i zaštitari otišli, građani dežuraju

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar njofra_
  njofra_:

  Rekel bi da je tu bilo više novinara nego "građana". Debilana.

 • Zonasumraka4:

  Jeli ovi išta rade u životu? Čudo,nisu prosjvedovali kad je Bandić bio član SDP-a....,jako čudno...,ne z nam jesu li ugradili razdjelnike u svoje stanove,opet nisam čuo da su ti isti iz "Zagreb je naš" rekli išta po tom pitanju...hm,nešto mi ... prikaži još! tu smrdi na SDP-HNS

 • liskovaca:

  hoće li partizanska djeca opet pokrenuti balvan revoluciju? Garant su svi na državnoj ili gradskoj sisi čim imaju toliko slobodnog vremena!