Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jutros mirno

Građani Trnjanske Savice organizirali 24-satno dežurstvo

Savica prosvjed
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
25.04.2017.
u 10:55

Građani su u ponedjeljak spriječili pokušaj zagrebačke Gradske uprave da počne s preuređivanjem parka na Trnjanskoj Savici u rekreacijski park

Članovi Inicijative "Čuvamo naš park" u parku Trnjanska Savica organizirali su neprekidno 24-satno dežurstvo, a jutro u parku provode mirno, bez bagera i kamiona, ali uz nekoliko policajaca koji su također dežurni na Savici.

Jutro u parku je mirno, bez bagera i kamiona, bez djelatnika Zrinjevca, bez predstavnika Gradske uprave i bez zaštitara, uz tek nekoliko policajaca koji dežuraju, izvijestili su u utorak iz inicijative "Čuvamo naš park".

Građani su u ponedjeljak spriječili pokušaj zagrebačke Gradske uprave da počne s preuređivanjem parka na Trnjanskoj Savici u rekreacijski park.

Ne žele da se više od 40 posto površine parka prekrije betonom, plastikom i umjetnom travom. Ističu i kako za projekt vrijedan 12 milijuna kuna nije raspisan javni natječaj te da su o početku radova saznali tek kad je prošli tjedan u parku osvanula informativna ploča.

U nekoliko navrata, tijelima su zaustavili postavljanje građevinske ograde koja bi trebala osiguravati radove u parku. 

U tome je tijekom ponedjeljka sudjelovalo u prosjeku između 20 i 60 građana, većinom stanovnika Savice.

Nakon odlaska zaštitara, djelatnika Zrinjevca i policije, građani su organizirali dežurstva.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja najavili su da će tijekom utorka na teren izaći nadležni inspektori.

>> Park Savica: kamioni i zaštitari otišli, građani dežuraju

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
19:13 25.04.2017.

Rekel bi da je tu bilo više novinara nego "građana". Debilana.

DU
Deleted user
11:47 25.04.2017.

Jadnici.

ZO
Zonasumraka4
11:32 26.04.2017.

Jeli ovi išta rade u životu? Čudo,nisu prosjvedovali kad je Bandić bio član SDP-a....,jako čudno...,ne z nam jesu li ugradili razdjelnike u svoje stanove,opet nisam čuo da su ti isti iz "Zagreb je naš" rekli išta po tom pitanju...hm,nešto mi tu smrdi na SDP-HNS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije