Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jelačićev trg

Inspektori Slavka Linića zatvorili šank u šatoru

Šator na trgu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
17.12.2013.
u 20:55

Sanja Bančević Medenica, iz organizacije programa u šatoru, nada se da će se kroz nekoliko dana opet moći posluživati piće

Građani koji su danas htjeli popiti kavu i čaj u šatoru na glavnom gradskom trgu, naišli su na zaključana vrata, a na njima natpis “Zatvoreno zbog tehničkih problema”. Naime, šator na Trgu bana Jelačića, koji i inače izaziva oprečne reakcije građana, zatvorila je financijska inspekcija. Kontrolom je utvrđeno da tvrtka koja je u šatoru bila zadužena za ugostiteljski dio nije izdavala fiskalne račune, stoga su inspektori zapečatili njihove blagajne. i zatvorili šank.

Raskinut ugovor

– Ugostiteljski dio dan je u zakup tvrtki koja se time bavi, jer smo mi isključivo agencija koja se bavi organizacijom događanja. U nadzoru dvojice inspektora iz Ministarstva financija utvrđene su nepravilnosti u poslovanju te tvrtke i time je naša agencija automatski raskinula ugovor s ugostiteljem (klauzula u ugovoru) i podzakup za obavljanje ugostiteljske djelatnosti dan je drugoj tvrtki. Program u adventskoj kući ide dalje prema planu – kazala je Sanja Bančević Medenica iz Tvornice događaja, koja je zadužena za program u šatoru.

Koncert Sandre Bagarić i Martine Tomčić koji je večeras u 21 sat u šatoru, održat će se, ali se posjetiteljima neće posluživati pića niti će moći kupiti za jesti. I takva situacija će, čini se, potrajati još nekoliko dana.

Neka rade svoj posao

– Ne mogu reći hoće li se napici i pića moći posluživati sutra ili preksutra, jer su nam inspektori rekli da je to sve stvar procedure. U svakom slučaju ugostiteljski dio preuzima nova tvrtka koja dolazi sa svojim fiskalnim blagajnama – poručila je Sanja Bančević Medenica. Gradonačelnik Milan Bandić o zatvaranju šatora danas nije znao ništa, ali je komentirao svojom uobičajenom rečenicom – neka institucije rade svoj posao.      

Šator na Jelačić placu: Evo što će se u njemu događati
 

Ključne riječi

Komentara 43

MA
Markocrooo
12:14 17.12.2013.

sezona kiselih krastavaca počela

MI
Milkica
12:19 17.12.2013.

Prekoristan članak. A pazi fotografija. Pa to je istraživačko novinarstvo! Fotoreportaža! Novinari su izložili svoje živote opasnosti na ovim niskim temepraturama. Dijanu i Sergeja za urednike!

Avatar commentator
commentator
18:17 17.12.2013.

Svima koji kritiziraju taj šator i druge sadržaje i aktivnosti na trgu, poručujem da iz onog malog koliko sam upoznat o arhitekturi, a to je sigurno mnogo više od večine ovdje, reči ću da nisam naišao na "hladniji" trg od ovoga u Zagrebu. Barem trga kakav je danas. Ne vjerujem ni da onaj glavni trg u Moskvi je hladniji od ovoga u Zagrebu. S druge strane kada pogledam stare crno-bijele fotografije glavnog trga u Zagrebu, ne stječem dojam da je bio tako hladan kao ovaj danas. Mislim da sam vidio da su tamo nekad bili neki štandovi, ako se ne varam, i druge stvari, a danas ako ostaje kako ga neki žele, prazan, onda ponavljam da nema hladnijeg trga, možda tamo neki u nekom industrijskom gradu u rusiji ili kini se može naći hladniji. Šta trga čini trgom nije praznina ili nedostatak kuća, nego dušu trgu daju baš okolne građevine sa svojom artikulacijom, arhitekturom koja oblikuje prostor trga. A ovaj u zagrebu je samo jedan prazan kockasti prostor, u kojem je ubačen kip konjanika i tamo jedna fontana, gdje jedna sa drugim nemaju nikakve harmonije. I sada svi ti omraženi šatori i ostale stvari, su jedino što razbija tu prazninu i hladnoću, dajući neki razlog ljudima da ostanu na tom inaće praznom prostoru. Jer bez tih šatora ćovjek nema nikakvog razloga se zadržavati na tom praznom prostoru, bez tih sadržaja ljudi jedino mogu projuriti iz Radićeve dole u Preradovićevu ili iz Ilice u Jurišićevu, bez sadržaja trg služi samo da se iz gornjeg grada pređe u donji i obratno. Zanimljiviji i topliji je Zrinjevac od trga. Zato; dobrodošli šatori s kobasama i kiselim kupusom, toplim čajevima, vinima i pivama. Ali sve to napisano nema pretjerane veze sa temom članka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije