Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Građani nakon blagdana božićna drvca ostavili – na ulici, odvoz traje do 15. siječnja

Umjesto bacanja, prirodna stabla mogu se iskoristiti kao drvo za ogrjev ili ostaviti u lokalnom komunalnom poduzeću
11. siječnja 2017. u 12:45 4 komentara 1000 prikaza
Zagreb: Odbačene božićne jelke na nogostupima stvaraju probleme pješacima
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Iako glavna zagrebačka ulica i dalje zrači blagdanskim ugođajem, Ilica je ovih dana puna odbačenih jelki koje su građani nakon Sveta tri kralja ostavili na nogostupima.

Središte grada, u kojem posebice u ovo doba godine uživa velik broj turista, zasjenili su neprimjereni prizori kao rezultat nemara stanovnika Zagreba. Nažalost, građani i nemaju mnogo izbora jer tako im je i preporučeno iz Zrinjevca. Ovih dana pa sve do 15. siječnja traje odvoz jelki koje se skupljaju i voze na komposte u Markuševcu i Jakuševcu.

Zagreb: Odbačene božićne jelke na nogostupima stvaraju probleme pješacima | Autor : Sanjin Strukic/Pixsell Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Umjesto bacanja, prirodna stabla mogu se iskoristiti kao drvo za ogrjev ili ostaviti u lokalnom komunalnom poduzeću. Savjetujemo da se informirate na koju lokaciju pravilno odbaciti božićna drvca koja su donedavno bila dio i vaše božićne proslave.

>> Znate li sve načine na koji se slavi Božić u Hrvatskoj

Smatrate li ponašanje građana neodgovornim?

 • Da, postoje lokacije za odlaganje jelki 45,00%
 • Ne, komunalni otpad skupiti će jelke 55,00%

Elipso

 • Šokac1:

  Jelke, pa jelke.... Od kada sam bio mali, oduvijek smo za Božić kitili BOR, bez obzira na vrstu i botaničko ime drveta. A "komšije" su oduvijek kitile jelku. Nota bene, botaničko ime za spomenuto drvo je JELA, a ne jelka. ... prikaži još! Vratite nam hrvatski jezik u hrvatsku državu ! Btw., znam da će moj osvrt biti obrisan u sklopu znamenite "hrvatske šutnje" po mjeri bruxelleskih želja i očekivanja

 • ivanjoksimovic:

  Da ima imalo svesti o tome, radilo bi se kao u nekim gradovima u SAD (Ne svim jer i tamo ima zaostalih). Organizovano prikupljanje od strane gradskih komunalnih sluzbi. One sa korenom se mogu dalje koristiti za posumnjavanje ako nisu ... prikaži još! ostecene, dok sve ostale mogu da se iskoriste kao bio masa.

 • gumbar:

  kao prvo jelka je u kući do 02 02 ,a drugo sam si je nekam baci.