Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Direktorica Čistoće na telefonu

Građani će ili mijenjati navike ili platiti komociju

Marina Lovrečki
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
04.08.2016.
u 15:36

Čelnica Čistoće kazala je da će se uskoro postaviti još 500 zelenih otoka diljem grada te da će se kontejneri za reciklažu za plastiku, papir ili staklo postaviti ondje gdje nedostaju

Direktorica gradske Čistoće Marina Lovrečki u sat vremana javljanja na telefon u Holdingovom pozivnom centru odgovorila je na 30-ak upita sugrađana. Većina ih se odnosila na pitanje što će se dogoditi ako ne budu odvajali otpad te ako kante budu prepune s obzirom da je smanjen broj odvoza.

- Naše ekipe obilaze teren i bilje stanje, a potom ćemo uspostaviti još 500 zelenih otoka, a postojeće dopunjavati s novim kantama - kazala je Lovrečki.

Pojasnila je da će onim građanima koji ni nakon nekoliko mjeseci ne povećaju reciklažu, odnosno, unatoč brojnim upozorenjima ne smanje količinu smeća, Čistoća morati dopremiti veće kante čime će tim stanarima povećati i računi.     

Među brojnim pitanjima zanimljivo je i ono Zagrepčanke iz Gajnica koja je kazala da ona razdvaja otpad no da njeni susjedi to ne čine te pitala može li netko izaći u kontrolu. 

Lovrečki je kazala da je riječ o navikama građana koje treba mijenjati i da se najveći naglasak daje edukaciji djece u vrtićima i školi i da bi se susjedi sami trebali dogovarati oko reciklaže. 

Tomislav Jurić, voditelj Holdingovog pozivnog centra kazao je da je da već neko vrijeme imaju praksu da se direktori gradskih tvrtki javljaju na telefone svojim sugrađanima no da je najviše pitanja u posljednje vrijeme upravo oko otpada. 

- Dnevno zaprimimo oko 500 poziva, a od 1. kolovoza odgovorili smo na njih više od dvije tisuće od kojih su na brojna pitanja odgovore dali izravno diretori podružnica - kazao je Jurić dodavši da ovim potvrđuju kako su istinski servis građanima.

- Reagiramo na svaku dajavu i naši su nam korisnici svojevrstan korektiv. Linije Pozivnog centra tako su obostrano informativnog, edukativnog i savjetodavnog karaktera - zaključio je Jurić. 

Komentara 5

TR
Trnjanec
09:26 05.08.2016.

Kako da ja recikliram kad su mi prvi kontejneri za staklo, plastiku i papir na 1150 metara udaljenosti?

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:56 04.08.2016.

A mogu li se smijeniti kleptokrati?

Avatar liquidsky
liquidsky
21:20 05.08.2016.

Što ćemo s onim organskim otpadom iz Bužanove? Pretvoriti ga u stočnu hranu ili u gnojivo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije