Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Grad Zagrebparkingu oduzima pola godišnje dobiti - 10 milijuna kn!

pauk
Žarko Bašić/PIXSELL
06.11.2010.
u 10:25

Dobit ZG parkinga prepolovit će se jer Grad do sada nije naplaćivao najam parkirališta koja su u njihovu vlasništvu, a karte za sada neće poskupjeti

Grad Zagreb će na sljedeću sjednicu Skupštine uputiti prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja i tražiti da se pola godišnje dobiti Zagrebparkinga – a kako nam je rekao glasnogovornik Holdinga Dušan Viro, to je otprilike 20 milijuna kuna – prelije u gradski proračun. Naime, Grad je vlasnik svih parkirališnih mjesta u Zagrebu za koje do sada nije naplaćivao najam, a u planu je i da se omogući svima koji rade u Zagrebu, a žive izvan parkirnih zona da kupe godišnju kartu.

Veća kontrola

– Intencija promjena je da se uspostavi kontrola izdavanja godišnjih parkirnih karata, a obveza Grada će biti da naplati svoja potraživanja. Tako će se ukupna dobit prema prijedlogu odluke dijeliti pola-pola s Gradom zbog toga što Grad Zagreb ne naplaćuje najam zemljišta na kojem su parkirališna mjesta – obrazložio je Željko Horvat, zamjenik pročelnika Ureda za izgradnju i promet.

– Isto tako je intencija da se kontrolirano omogući kupnju godišnje parkirne karte za parkirališta na kojima se parkiraju zaposlenici tvrtke, a parkiranje bi bilo dopušteno samo u neposrednoj blizini tvrtke. To bi značilo da bi se dogodila situacija kvartovske karte – nastavio je Horvat i dodaje kako će se uzeti u obzir i socijalne kategorije kao što su bolesnici i djeca, kojima je potrebna karta za odlazak na liječenja i terapije. O tome tko će dobiti karte, a tko ne – odlučivat će, prema zamisli gradskog Ureda za izgradnju, povjerenstvo koje će se sastojati od predstavnika Grada, Skupštine i Zagrebparkinga.

Cijene iste – za sada

– Ovo nije prijedlog koji bi kažnjavao Zagrebparking, već bi poboljšao rad te Holdingove podružnice. Tako više neće biti nedoumica tko je izdao i odobrio parkirne karte – objasnio je zamjenik pročelnika. Na pitanje što će Grad učiniti sa zarađenim novcem, Horvat je odgovorio: – Novac ćemo ponovno kanalizirati u rješavanje parkirališnih problema.

Sredstvima bi bilo moguće krenuti i u realizaciju projekta garaže kod Klaićeve bolnice koji već ima i lokacijsku dozvolu. Cijena parkirnih karata, rekao nam je Horvat, neće se mijenjati sve dok se ne donese proračun, a status invalida – neće se mijenjati.

Komentara 13

UK
Ugo Kajvez
11:50 06.11.2010.

Treba im konficirati imovinu !! .......................

ST
stefj
12:48 06.11.2010.

Jadan Zagrebparking, siročad...

DO
Dončura
14:49 06.11.2010.

ma ovo je uvijek zanimljiva ema. Status invalida se ne treba mjenjati ali se treba napraviti revizija . Koliki ljudi potpuno zdravi, liječnici, kirurzi, neurokirurzi imaju e invalidske karte. To se je nekad djelilo šakom i kapom. Mislim da tu treba uvesti reda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije