Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Birokratski labirint

Grad Zagreb nudi pomoć građanima u prijavama za obnovu

Earthquakes for mobile - aplikacija za praćenje potresa
Davor Puklavec/PIXSELL
16.01.2021.
u 22:02

Od ponedjeljka će tako na osam lokacija biti raspoređeni djelatnici kojima se građani mogu javiti

Oko 270 dokumenata i obrazaca trebaju skupiti i ispuniti Zagrepčani čiji su domovi nastradali u potresima kako bi dobili sredstva za obnovu – na birokratski su labirint upozorili jučer i predstavnici gradske oporbe. Konferenciju za novinare održali su ispred hostela Arena, gdje od rujna stanuje oko 185 ljudi koji početak obnove svojih domova čekaju već gotovo devet mjeseci.

Na onoj koja je organizirana u gradskoj upravi, pak, istaknuto je kako je u srpnju raspisan javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu koji je bio otvoren do 15. rujna. Pomoć u visini 30 posto od procijenjenog iznosa štete dodjeljuje se za kupnju materijala i/ili građevinske radove.

– Popis je utvrđen, javno objavljen, a preostaje potpisivanje ugovora s korisnicima koji će biti kontaktirani telefonom – istaknula je Mirka Jozić, pročelnica Ureda za gospodarstvo. Gradska je uprava obećala i pomoći u prikupljanju dokumentacije i ispunjavanju obrazaca za zahtjev za obnovu. Od ponedjeljka će tako na osam lokacija biti raspoređeni djelatnici kojima se građani mogu javiti. (mimi)•

Ključne riječi

Komentara 1

MK
MKGRA
18:11 17.01.2021.

Gdo. Jozic a koje su to lokacije gdje se sutra mogu javiti Naprimjer stanovnici Podsljemena ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije