Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb

Grad Zagreb nudi pomoć građanima u prijavama za obnovu

Od ponedjeljka će tako na osam lokacija biti raspoređeni djelatnici kojima se građani mogu javiti
16. siječnja 2021. u 22:02 1 komentara 427 prikaza
Earthquakes for mobile - aplikacija za praćenje potresa
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Oko 270 dokumenata i obrazaca trebaju skupiti i ispuniti Zagrepčani čiji su domovi nastradali u potresima kako bi dobili sredstva za obnovu – na birokratski su labirint upozorili jučer i predstavnici gradske oporbe. Konferenciju za novinare održali su ispred hostela Arena, gdje od rujna stanuje oko 185 ljudi koji početak obnove svojih domova čekaju već gotovo devet mjeseci.

Na onoj koja je organizirana u gradskoj upravi, pak, istaknuto je kako je u srpnju raspisan javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu koji je bio otvoren do 15. rujna. Pomoć u visini 30 posto od procijenjenog iznosa štete dodjeljuje se za kupnju materijala i/ili građevinske radove.

– Popis je utvrđen, javno objavljen, a preostaje potpisivanje ugovora s korisnicima koji će biti kontaktirani telefonom – istaknula je Mirka Jozić, pročelnica Ureda za gospodarstvo. Gradska je uprava obećala i pomoći u prikupljanju dokumentacije i ispunjavanju obrazaca za zahtjev za obnovu. Od ponedjeljka će tako na osam lokacija biti raspoređeni djelatnici kojima se građani mogu javiti. (mimi)•

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • MKGRA:

    Gdo. Jozic a koje su to lokacije gdje se sutra mogu javiti Naprimjer stanovnici Podsljemena ?