Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Grad Zagreb im srezao dotacije: Neopravdano su trošili na naknade za prijevoz, najamnine...

Od tri predstavnika nacionalnih manjina tražili su da dio novca iskorištenog 2020. vrate, a kako to nisu učinili, uzeli su iz plana za 2022.
12. svibnja 2022. u 10:23 4 komentara 4818 prikaza
Zagreb: Tomislav Tomašević sa suradnicima održao redovnu konferenciju za medije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Novac koji je za nacionalne manjine bio predviđen financijskim planom još u 2020. godini neke od njih nisu trošile ispravno pa je Grad zatražio da ga vrate. A kad to nisu učinile čak ni nakon dodatnih požurnica, odlučili su im ta sredstva uzeti. Odlukom gradonačelnika Tomislava Tomaševića financijski plan predstavnika bugarske nacionalne manjine Grada Zagreba za 2022. godinu smanjen je za 3650 kuna, za koliko je se tereti da je potrošila nenamjenski i neopravdano. I nije to jedini takav slučaj, jer je po istom principu Vijeću romske nacionalne manjine financijski plan za 2022. godinu smanjen za 23.613 kuna, a predstavniku turske nacionalne manjine za 14.050 kuna.

Zagreb: Postavljen bor na travnjaku ispred HNK Za nove aktivnosti Gradski budžet za kulturu Grad "podebljao" za pet milijuna kuna

Sva su ta sredstva, piše u objašnjenju odluka, potrošena u 2020. godini. Predstavnici romske manjine potrošili su zapravo i više, nešto manje od 28.500 kuna, ali dio tog novca ipak su vratili u proračun. A na što se trošilo? "Nenamjenski utrošena sredstva odnose se na poziciju 'naknade za prijevoz, za rad na terenu i odvojeni život' u iznosu od 2160 kuna, poziciju 'zakupnine i najamnine' u iznosu od 6000 i poziciju 'reprezentacija' u iznosu 5889,49 kuna. Ukupan iznos nenamjenski utrošenih sredstava je 14.049,49 kuna, isti ne predstavlja opravdani trošak te se sporne obveze ne mogu preuzeti na teret proračuna", piše u objašnjenju za odluku namijenjenu predstavniku turske nacionalne manjine. Trošilo se i na namještaj, uredsku opremu, naknade zaposlenima... (hiš)

 

U zdravom tijelu zdrav duh
U zdravom tijelu zdrav duh
Bolujete od šećerne bolesti? Ovo su savjeti doktora kojih se morate pridržavati
CVH
Vidi i budi viđen
Vozite automobil? Za ovo zasigurno niste znali – a može vam spasiti život!