Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb i na ukrasima

Grad Zagreb građanima Rima darovao božićnu jelku visoku 12 m

bor
Foto: Turistička zajednica grada Zagreba
1/3
08.12.2011.
u 11:00

Jelka je visoka više od 12 metara, okićena je u zagrebačkom duhu – simbolikom licitarskog srca u čak 400 božićnih kuglica te isto toliko ogledalaca

Ususret božićnim i novogodišnjim blagdanima, a u znak prijateljstva dvaju gradova, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba darovali su gradu Rimu veliku božićnu jelku koja krasi Trg Campidoglio.

Jelka visoka više od 12 metara okićena je u zagrebačkom duhu – simbolikom licitarskog srca u čak 400 božićnih kuglica te isto toliko ogledalaca. Licitarsko srce kao prepoznatljiv hrvatski proizvod i suvenir grada Zagreba iskazuje dobrodošlicu i ljubav prema ljudima, poručili su iz Turističke zajednice ovim blagdanskim ukrašavanjem motivima Zagreba.

Inače, gradonačelnik Milan Bandić danas će u društvu gradonačelnika Rima Giannija Alemanna postaviti posljednju kuglicu te zapaliti lampice na božićnoj jelki, daru Zagreba građanima Vječnog Grada.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:11 08.12.2011.

a moze li mi nekoo reci, a zasto smo im to darovali...

MI
Milkica
15:03 08.12.2011.

Nives Opačić, \"Reci mi to kratko i jasno\": \"U hrvatskom jeziku ne dolazi u obzir imenica jelka (ni kao božićna, a ni u prirodi). U prirodi to je jela, a rod crnogoričnog drveća iz porodice borova.\" Sram vas bilo, neznalice obične, ni hrvatski jezik ne znate!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije