Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAGERIMA PORUŠILI NASELJE

Grad Zagreb: 'Dodjeljivali smo stanove, a oni su uporno zaposjedali Plinarsko naselje.'

Rušenje Plinarskog naselja
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/19
04.07.2019.
u 16:06

Objašnjavaju kako prema Odluci o najmu stanova su ispunili sve uvjete za rušenje Plinarskog naselja, odnosno zbrinuli su tamošnje stanare.

Jutros su bili deložirane obitelji iz Plinarskog naselja i preseljene u zgrade u Petruševcu. Sve je prošlo bez većih incidenata te su svi surađivali s policijom. Sveukupno je iseljeno 29 obitelji. U vezi toga oglasio se i Grad Zagreb kao vlasnik spomenutog objekta.

Podsjećamo, oko 4 sata ujutro krenulo je rušenje Plinarskog naselje u kojemu su godinama u nehumanim uvjetima živjele romske obitelji koje su u tijeku preseljenja

- Nažalost rušenje objekata godinama je odgađano zbog činjenice da su bili kontinuirano bespravno zaposjednuti od strane socijalno ugroženih osoba. Grad Zagreb je tijekom proteklih više od 20 godina pokušavao riješiti problem Plinarskog naselja, prije svega dodijelivši 69 stanova osobama koje su imale valjanu dokumentaciju o korištenju objekata i 10 stanova osobama koje su ispunjavale uvjete za stambeno zbrinjavanje. Dakle, iako je Grad sustavno dodjeljivao stanove, preseljavao korisnike i onesposobio prazne objekte iste su novi bespravni korisnici obnavljali i zaposjedali obrazlažući to nemogućnošću pronalaska drugog smještaja- stoji u priopćenju Grada Zagreba. 

Foto: Marin Tironi/Pixsell

Iz Grada objašnjavaju kako prema Odluci o najmu stanova su ispunili sve uvjete za rušenje Plinarskog naselja, odnosno zbrinuli su tamošnje stanare.

- Poznato je da su većinu stanovnika Plinarskog naselja činili pripadnici Romske nacionalne zajednice, to se ovim putem Grad Zagreb zahvaljuje Vijeću romske nacionalne manjine Grada Zagreba, saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju te Savezu Roma Hrvatske „Kali Sara“ na suradnji u kontaktima s romskom zajednicom, ujedno zahvaljujemo se na suradnji svim službama koje su sudjelovale u rješavanju ovoga problema- kazali su iz Grada.

Rušenje Plinarskog naselja
1/8

Komentara 12

Avatar Niškorist
Niškorist
15:58 04.07.2019.

Gdje je sada Živi zid ?

SZ
stela_zg
22:46 04.07.2019.

Znači, kroz 20g su na onih nekoliko potleušica podijelili 79 stanova. Kada bi maknuli jednu cigansku obitelj dodijelivši joj stan odmah bi došla nova obitelj (naravno u dogovoru sa prethodnim stanarima/korisnicima potleušice) i tako ne znam koliko puta. Kakvi nesposobnjakovići rade u tim gradskim uredima kada već nakon iseljavanja prvih stanara nisu uspjeli organizirati potrebnu mehanizaciju za rušenje čim se izvrši deložacija! Tako su se upadali u ispražnjene kuće i cigani u Heinzelovoj. Bandić je dijelio nove POS-ove stanove u Jelkovcu u Sesvetama ciganima iz tih kuća. Čim su oni otišli došli su njihovi rođaci koji se ne daju van i još traže stanove adekvatne veličine za svoje velike obitelji sa puno razularene, zapuštene i neodgojene djece. Zašto Hrvati koji rade i plaćaju sve moguće doprinose i porez nisu tako zbrinuti?

DU
Deleted user
08:01 07.07.2019.

Hrvati se tisučlječima bore za državu, na kraju ju dobila ; mafija, odabrane vamilije, cigani i ostale manjne na ciganski način... pitam se nismo li u biti i mi svi cigani ? koji pokušavaju biti Ojropljani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije