Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotove liste

Grad upisao u vrtiće 4018 djece više nego lani, 944 bez mjesta

Vrtić
VL FOTO
01.08.2012.
u 13:20

Nažalost, i ove je godine 944 djece ostalo bez svog mjesta u vrtiću, a ispunjavaju uvjete za prijam i uključivanje u programe predškolskog odgoja i naobrazbe u gradskim dječjim vrtićima

U šezdeset zagrebačkih dječjih vrtića za pedagošku godinu 2012./13. do kraja srpnja upisano je 33.997 djece, što je u odnosu na posljednje tri godine, za 4018 više upisane djece, pohvalio se gradski Ured za obrazovanje, kulturu i šport.

Gledajući na protekle tri godine, u kojima su mnogi roditelji muku mučili kamo sa svojim mališanima nakon što su se našli ispod upisne crte za smještaj u institucije  predškolskog odgoja koje financira Grad, to je najveći broj mjesta koja je zagrebačka vlast osigurala za zbrinjavanje djece.

Iz Grada poručuju kako će na koncu zbrinuti 34 tisuće djece u zagrebačkim vrtićima, s obzirom na stalno povećanje kapaciteta  za predškolsku djecu Zagreba, napose kroz program predškole koji provode gradski dječji vrtići.

Nažalost, i ove je godine 944 djece ostalo bez svog mjesta u vrtiću, a ispunjavaju uvjete za prijam i uključivanje u programe predškolskog odgoja i naobrazbe u dječjim vrtićima.

Najviše neprimljene djece, njih 181, na području je Sesveta, u Stenjevcu ih je 180, u Novom Zagrebu-zapad 164; na Trešnjevci-jug 91 te  82 djeteta na području Podsused-Vrapča.

U 49 privatnih i vjerskih vrtića  upisana su 3202 djeteta – 1242 jasličke i 1960 vrtićke dobi. U tim je dječjim vrtićima slobodno 528 mjesta: 338 jasličkih i 190 vrtićkih mjesta, stoga još uvijek primaju djecu i popunjavaju slobodna mjesta, objašnjavaju iz gradskog ureda.

– Sveukupno gledajući, obuhvat djece programima predškolskog odgoja u Zagrebu iznosi gotovo 80% sveukupne populacije predškolske djece, od čega je velik dio djece jasličke dobi. Također, uključenost djece u petoj i šestoj godini života u programe predškolskog odgoja i naobrazbe iznosi 100% – komentirali su iz Grada.

Iz Grada su pojasnili kako slobodnih mjesta ima još 962 slobodnih mjesta za upis predškolske djece u gradskim dječjim te privatnim i vjerskim vrtićima dok je 944 neprimljene djece. Iz toga slijedi, navode, da bi se popunjavanjem slobodnih mjesta mogli riješili problemi roditelja gotovo sve neprimljene djece.

Komentara 2

CH
chemica
14:06 01.08.2012.

Nije li Bandić svečano objavio da sva djeca imaju svoje mjesto u vrtiću? Kao da se blago "zabunio".

ZJ
Zjako
10:43 04.08.2012.

a kriterij za prednost mi je žešća nezaposleni . . .i ostali obrtnici slobodnih žena ... ma za krepat a svi koji rade (oba roditelja )nemaju mjesta. to je fora da radnici plaćaj a neradnici uživaju u njihovom radu. "Partizanskiski sistem" da svi imaju isto a da rade koliko žele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije