Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozivka

Grad tuži Holding ako ne uplati novac ZOV-u?

zagrebački holding
Patrik Macek/PIXSELL
14.11.2011.
u 14:01

Gradski pročelnici S. Kojić i L. Prežigalo kažu da Holding nije Zagrebačkim otpadnim vodama uplatio više od 100 milijuna kuna

Više od sto milijuna kuna Zagrebački holding nije uplatio podružnici Zagrebačke otpadne vode (ZOV), a koje je dobio naplatom naknade od građane i koje im je bio obvezan uplatiti – naglasio je danas na konferenciji Slavko Kojić, pročelnik za financije. Taj novac je Holding, tvrdi Kojić, prisvojio za pokrivanje vlastitih troškova, a ZOV sad može taj novac tražiti od Grada.

– Ukoliko se to dogodi ne isključujemo mogućnost tužbe protiv Holdinga ili čak i pokretanja ovrhe kako bi se naplatilo tih sto milijuna kuna – rekao je Kojić.

A bio je to samo mali dio opisa loših odnosa Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga o kojima je uz spomenutog Kojića pričao i pročelnik za gospodarstvo Ladislav Prežigalo.

– Takva situacija je neodrživa, toga nema nigdje u svijetu da Grad kao vlasnik Holdinga nema nad njim nikakve ovlasti, ni što se tiče poslovanja ili kadrovske politike – tvrdi Kojić.

Ladislav Prežigalo se pak osvrnuo kako Holding nije proveo mjere štednje i racionalizacije poslovanja, a koje im je Grad, kako kaže, savjetovao još 2008. godine.

– Holding je u ovoj godini predvidio dobitak, a već sad imaju gubitak od 230 milijuna kuna – kaže Prežigalo. Osvrnuo se i na subvencije koje Grad daje za ZET te nabrojao kako su one 2009. godine iznosile 730 milijuna, 2010. 710 milijuna, a ove godine će biti oko 600 milijuna kuna.

– U 2012. godini subvencije za ZET iznosile bi oko 680 milijuna kuna – iznio je Kojić, glavni za proračun Grada Zagreba.

Dodao je da “loša poslovna situacija” Holdinga nije bezizlazna i mogla bi se riješiti u roku godine dana korekcijom cijena nekih usluga ili prodajom nekretnina, ali ne pošto poto, s obzirom da tržište nekretnina trenutno nije povoljno.

 

 

Komentara 2

KL
klokan13
16:20 14.11.2011.

E, \"moji dragi\" SDPovci, zar tako mislite vodit i državu? Šaka jada ste, samo demagogija.....

AM
amato
08:23 15.11.2011.

Situaciju u holdingu i Gradu dugoročno, dakle za idućih \"sto godina\" predodredio je Bandić u svojim \"najboljim\" godinama vladanja, u vrijeme kada je vladao kao apsolutist. Čović i njegova ekipa mogu se frigat, jer glavni izdaci i glavni prihodi su mu određeni. Prostori gdje oni mogu nešto učiniti su vrlo uski. Najteži problem su ljudi, pretežno neradnici po rođenju predodređeni za šefovanje, primljeni u holding a tako i u Grad za vrijeme Bandića. Ne znam da li sam dovoljno jasan. Još samo da dodam većina tih rođenih šefova i direktora su si izgradili velebne kuće na obroncima Medvednice i imaju po nekoliko stanova u Zagrebu i na Jadranu kuće i stanove i brodove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije