Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednokratna pomoć

Grad raspisuje poziv za novčanu pomoć za stradale prilikom srpanjske poplave

Dalibor Urukalovic/PIXSELL
17.02.2021.
u 16:48

Na poziv se može prijaviti od sutra do 18. ožujka, daju od tri tisuće do 12.000 kuna

Nakon što je prošloj sjednici Gradske skupštine većinom prihvaćen prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se dodijeli jednokratna novčana pomoć onima čiji su domovi stradali u poplavi prošlog srpnja, sad su u Gradu pripremili i javni poziv kojim pozivaju Zagrepčane da se na njega jave. Prijaviti se može od sutra do 18. ožujka.

Novčana pomoć može se dodijeliti vlasniku ili suvlasniku objekta oštećenog poplavom, a za koji je do 7. kolovoza prijavio štetu Gradu Zagrebu radi isplate novčane pomoći, onome tko nema dugovanja prema Gradu Zagrebu po bilo kojoj osnovi (komunalna naknada, komunalni doprinos, zakupnina, naknada za korištenje prostora i slično) i nije ostvario pravo na naknadu štete preko osiguravajućih društava ili na drugi način. Također, na dan poplave 24. srpnja vlasnik je morao imati prijavljeno prebivalište na adresi na kojoj se nalazi stambeni objekt oštećen poplavom, a novčanu će pomoć dijeliti i suvlasnicima stambene zgrade ako su oštećeni zajednički dijelovi nekretnine.

- Pravo na novčanu pomoć može ostvariti samo jedan od suvlasnika nekretnine (stana ili obiteljske kuće) ako su suvlasnici osobe koje žive u zajedničkom kućanstvu - kažu u Gradu.

Novčana pomoć će se isplatiti u iznosu od 12.000 kuna za stambeni objekt (stan ili obiteljsku kuću), 6000 kuna za samostalnu garažu/ ostavu ili 3000 kuna za zajednički dio nekretnine (zajednička ostava, garaža, toplinska stanica, kotlovnica, stubišta i dr.), na račun zajedničke pričuve.

Što se tiče dokumentacije, mora se priložiti izjava da onaj tko traži isplatu financijske pomoći nema dugovanja prema Gradu, izjava da nije ostvarila pravo na naknadu štete preko osiguravajućih društava ili na drugi način, potvrda MUP-a RH da je na dan 24. srpnja imao prijavljeno prebivalište na adresi na kojoj se nalazi stambeni objekt oštećen poplavom te presliku isključivo prednje stranice kartice tekućeg računa ili presliku ugovora o tekućem računu gdje je vidljiv IBAN ili Potvrdu Banke ili Izvadak iz tekućeg računa iz kojeg je vidljiv IBAN tekućeg računa, za zajedničke prostorije koje je prijavio predstavnik suvlasnika dostaviti presliku računa upravitelja zgrade (sredstva će se isplatiti na račun zajedničke pričuve). Dokumentacija se podnosi Gradskom uredu za mjesnu samoupravu

 

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
13:36 18.02.2021.

Predizborna kampanja "gradonačelnika". Tempira dolazak novca točno pred izbore. Ljudi se prijave, birokracija odugovlaći tri mjeseca i evo novci na računu dva dana prije izbora. Naravno, uz od nas plaćenu, "zahvalu" "gradonačelnika" na podršci u izboru njega kao ponovnog "gradonačelnika". Žalosno što će mnogi na to nasjesti i stvarno ga poduprijeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije