Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Grad raspisuje poziv za novčanu pomoć za stradale prilikom srpanjske poplave

Na poziv se može prijaviti od sutra do 18. ožujka, daju od tri tisuće do 12.000 kuna
17. veljače 2021. u 16:48 1 komentara 413 prikaza
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon što je prošloj sjednici Gradske skupštine većinom prihvaćen prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se dodijeli jednokratna novčana pomoć onima čiji su domovi stradali u poplavi prošlog srpnja, sad su u Gradu pripremili i javni poziv kojim pozivaju Zagrepčane da se na njega jave. Prijaviti se može od sutra do 18. ožujka.

Novčana pomoć može se dodijeliti vlasniku ili suvlasniku objekta oštećenog poplavom, a za koji je do 7. kolovoza prijavio štetu Gradu Zagrebu radi isplate novčane pomoći, onome tko nema dugovanja prema Gradu Zagrebu po bilo kojoj osnovi (komunalna naknada, komunalni doprinos, zakupnina, naknada za korištenje prostora i slično) i nije ostvario pravo na naknadu štete preko osiguravajućih društava ili na drugi način. Također, na dan poplave 24. srpnja vlasnik je morao imati prijavljeno prebivalište na adresi na kojoj se nalazi stambeni objekt oštećen poplavom, a novčanu će pomoć dijeliti i suvlasnicima stambene zgrade ako su oštećeni zajednički dijelovi nekretnine.

- Pravo na novčanu pomoć može ostvariti samo jedan od suvlasnika nekretnine (stana ili obiteljske kuće) ako su suvlasnici osobe koje žive u zajedničkom kućanstvu - kažu u Gradu.

Novčana pomoć će se isplatiti u iznosu od 12.000 kuna za stambeni objekt (stan ili obiteljsku kuću), 6000 kuna za samostalnu garažu/ ostavu ili 3000 kuna za zajednički dio nekretnine (zajednička ostava, garaža, toplinska stanica, kotlovnica, stubišta i dr.), na račun zajedničke pričuve.

Što se tiče dokumentacije, mora se priložiti izjava da onaj tko traži isplatu financijske pomoći nema dugovanja prema Gradu, izjava da nije ostvarila pravo na naknadu štete preko osiguravajućih društava ili na drugi način, potvrda MUP-a RH da je na dan 24. srpnja imao prijavljeno prebivalište na adresi na kojoj se nalazi stambeni objekt oštećen poplavom te presliku isključivo prednje stranice kartice tekućeg računa ili presliku ugovora o tekućem računu gdje je vidljiv IBAN ili Potvrdu Banke ili Izvadak iz tekućeg računa iz kojeg je vidljiv IBAN tekućeg računa, za zajedničke prostorije koje je prijavio predstavnik suvlasnika dostaviti presliku računa upravitelja zgrade (sredstva će se isplatiti na račun zajedničke pričuve). Dokumentacija se podnosi Gradskom uredu za mjesnu samoupravu

 

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • Vito:

    Predizborna kampanja "gradonačelnika". Tempira dolazak novca točno pred izbore. Ljudi se prijave, birokracija odugovlaći tri mjeseca i evo novci na računu dva dana prije izbora. Naravno, uz od nas plaćenu, "zahvalu" "gradonačelnika" na podršci u izboru njega kao ponovnog "gradonačelnika". ... prikaži još! Žalosno što će mnogi na to nasjesti i stvarno ga poduprijeti.