Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Grad poručio stanarima da se parkiraju u centru Cvjetni

Platili bismo mjesečnu kartu i 300 umjesto 100 kuna samo da imamo gdje parkirati, rekla je Vanda Jurišić. No, garaža Cvjetni nije opcija zbog cijene od oko osam tisuća eura na godinu
09. lipnja 2011. u 20:30 23 komentara 362 prikaza
gundulićeva
Foto: Marko Čubrilo/VLM

Stanovnici Gundulićeve ulice ostali su bez posljednjeg utočišta za svoje limene ljubimce – izbačeni su iz garaže Tuškanac.

Naime, gradski Ured za promet u jesen 2009. godine stanarima je dao pravo da koriste garažu nekoliko stotina metara od svojih kuća jer su im ukinuta parkirališta pred zgradama. Neka su pretvorena u terase kafića, druga su danas ograđena. Međutim, ove godine oni će izgubiti to pravo. Tako je odlučio Grad i poručio neka odu u garažu Cvjetni.

Doček na ulazu

– Mi bismo platili mjesečnu kartu i 300 umjesto 100 kuna samo da imamo gdje parkirati – rekla nam je Vanda Jurišić, stanovnica Gundulićeve 7. Ona i njezini susjedi traže da im se ponovno omogući ulazak u Tuškanac. Druge opcije nemaju. Izračunala je kako bi je godišnja karta u garaži Cvjetni stajala najmanje osam tisuća eura jer mjesečne i godišnje karte nemaju u ponudi. Plaća se po satu. A pravo na kupnju garažnog prostora imaju samo stanari centra.

Kada se vrati iz kupnje, dodala je sredovječna Zagrepčanka, uvijek je netko mora dočekati na ulazu kako bi unio stvari u stan, inače slijede natezanja s policijom ili komunalnim redarima.

– Neka nam daju da živimo – zaključila je V. Jurišić koja cijeli život stanuje na spomenutoj adresi.

Kako će se riješiti problem pitali smo Davora Jelavića, pročelnika mjerodavnog gradskog ureda.

– Ne mogu se više parkirati na Tuškancu jer je to rezervirano za stanovnike Gornjeg grada. Jedino treba vidjeti može li se možda omogućiti stanarima da po povoljnijim cijenama parkiraju u garaži Cvjetni – odgovorio je Jelavić, koji je obećao kako će se zbog toga sastati s investitorom Tomom Horvatinčićem.

Prometno odsječena

A ovaj nam je u kratkom razgovoru pak rekao: – To moraju riješiti s Gradom. Ja sam za sve voljan.

Nezainteresiran je bio, međutim, Robert Mišeta, direktor Zagrebparkinga.

– Mislim da im je lakše da se parkiraju u garaži Cvjetni. Garaža na Tuškancu je prometno odsječena i nisam siguran je li to rješenje koje bi njih zadovoljilo – kratak je bio “suvlasnik” Tuškanca.

ISTRAŽIVANJE
Zagreb nakon Bandića: Tomašević uvjerljivo vodi, ali jedno ime je pravo iznenađenje
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • demokršćanin:

    JAVNI INTERES! Evo još jednog dokaza o brizi Gradonačelnika i njegovih supozitorija o javnom interesu grada za njegove građane.Prisjetimo se kako je naglašavan javni interes gradnje garaže na devastiranom Cvjetnom placu i Horvatinčićevoj \"brizi\" za uklanjanje \" štakornjaka\".Niti je to ... prikaži još!o bio javni interes niti briga za građane već isključivo profit za graditeljsku m***u u gradu vezanu uz Gradonačelnika.

  • autoritet:

    Glasajte opet za SDP! Birali ste, imate

  • ware1966:

    nek jedu kolace!