Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gundulićeva ulica

Grad poručio stanarima da se parkiraju u centru Cvjetni

gundulićeva
Marko Čubrilo/VLM
09.06.2011.
u 20:30

Platili bismo mjesečnu kartu i 300 umjesto 100 kuna samo da imamo gdje parkirati, rekla je Vanda Jurišić. No, garaža Cvjetni nije opcija zbog cijene od oko osam tisuća eura na godinu

Stanovnici Gundulićeve ulice ostali su bez posljednjeg utočišta za svoje limene ljubimce – izbačeni su iz garaže Tuškanac.

Naime, gradski Ured za promet u jesen 2009. godine stanarima je dao pravo da koriste garažu nekoliko stotina metara od svojih kuća jer su im ukinuta parkirališta pred zgradama. Neka su pretvorena u terase kafića, druga su danas ograđena. Međutim, ove godine oni će izgubiti to pravo. Tako je odlučio Grad i poručio neka odu u garažu Cvjetni.

Doček na ulazu

– Mi bismo platili mjesečnu kartu i 300 umjesto 100 kuna samo da imamo gdje parkirati – rekla nam je Vanda Jurišić, stanovnica Gundulićeve 7. Ona i njezini susjedi traže da im se ponovno omogući ulazak u Tuškanac. Druge opcije nemaju. Izračunala je kako bi je godišnja karta u garaži Cvjetni stajala najmanje osam tisuća eura jer mjesečne i godišnje karte nemaju u ponudi. Plaća se po satu. A pravo na kupnju garažnog prostora imaju samo stanari centra.

Kada se vrati iz kupnje, dodala je sredovječna Zagrepčanka, uvijek je netko mora dočekati na ulazu kako bi unio stvari u stan, inače slijede natezanja s policijom ili komunalnim redarima.

– Neka nam daju da živimo – zaključila je V. Jurišić koja cijeli život stanuje na spomenutoj adresi.

Kako će se riješiti problem pitali smo Davora Jelavića, pročelnika mjerodavnog gradskog ureda.

– Ne mogu se više parkirati na Tuškancu jer je to rezervirano za stanovnike Gornjeg grada. Jedino treba vidjeti može li se možda omogućiti stanarima da po povoljnijim cijenama parkiraju u garaži Cvjetni – odgovorio je Jelavić, koji je obećao kako će se zbog toga sastati s investitorom Tomom Horvatinčićem.

Prometno odsječena

A ovaj nam je u kratkom razgovoru pak rekao: – To moraju riješiti s Gradom. Ja sam za sve voljan.

Nezainteresiran je bio, međutim, Robert Mišeta, direktor Zagrebparkinga.

– Mislim da im je lakše da se parkiraju u garaži Cvjetni. Garaža na Tuškancu je prometno odsječena i nisam siguran je li to rješenje koje bi njih zadovoljilo – kratak je bio “suvlasnik” Tuškanca.

Komentara 23

DE
demokršćanin
19:18 13.06.2011.

JAVNI INTERES! Evo još jednog dokaza o brizi Gradonačelnika i njegovih supozitorija o javnom interesu grada za njegove građane.Prisjetimo se kako je naglašavan javni interes gradnje garaže na devastiranom Cvjetnom placu i Horvatinčićevoj \"brizi\" za uklanjanje \" štakornjaka\".Niti je too bio javni interes niti briga za građane već isključivo profit za graditeljsku m***u u gradu vezanu uz Gradonačelnika.

AU
autoritet
10:46 10.06.2011.

Glasajte opet za SDP! Birali ste, imate

WA
ware1966
07:43 10.06.2011.

nek jedu kolace!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije