Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTEZ GRADSKE UPRAVE

Grad Zagreb nakon gužvi za cijepljenje na Velesajmu podijelio oko 1500 boca vode, stižu i suncobrani

Zagrebački velesajam
Foto: Grad Zagreb
1/3
24.06.2021.
u 15:36

Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet je u dogovoru s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem izdao je jutros u 10:45 uputu temeljem koje su zaposlenici Ureda za hitne situacije uz pomoć volontera Crvenog križa građanima dijelili vodu

Nastavno na informacije o velikim gužvama u redovima za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu, a uzimajući u obzir toplotni val koji je zadesio Zagreb, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet je u dogovoru s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem izdao je jutros u 10:45 uputu temeljem koje su zaposlenici Ureda za hitne situacije uz pomoć volontera Crvenog križa građanima dijelili vodu.

Podijeljeno je oko 1500 boca vode 0,5 litara, a zbog visokih temperatura na spomenutoj lokaciji su postavljeni i suncobrani. Građanima će i sutra, 25. lipnja 2021. biti osigurana voda.

Iz Grada podsjećaju kako još uvijek nije izdan javni poziv za masovno cijepljenje, pa molimo građane koji nemaju potvrđen termin da ne dolaze na cijepljenje.

Prema naputku iz Ministarstva zdravstva, taj bi javni poziv trebao uslijediti kroz nekoliko dana, pa će putem njega svi punoljetni građani moći primiti prvu dozu cjepiva na nekoliko punktova u Gradu Zagrebu u razdoblju od 29. lipnja do 2. srpnja, a o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena, dodaje se u priopćenju.

"Stalni unos tekućine, posebice kod starijih osoba, koji zbog dobi nemaju izražen osjećaj žeđi te izbjegavanje direktnog sunca i nošenje laganije odjeće neke su od preporuka za ponašanje prilikom visokih temperatura. Pravovremenom brigom i postupanjem možemo se zaštiti od negativnih posljedica toplinskog udara", priopćili su iz Ureda.

Komentara 13

NE
neboiznadzagreba2
15:41 24.06.2021.

Pogodnosti cijepljenja su i besplatna bočica od 0,5 vode, navalite!

Avatar HerojUlice4
HerojUlice4
15:53 24.06.2021.

Što volonteri iz udrugica koje su si dobre sa ovim u kojeg su se umakale hrenovke ne dijele vodu, već ovi iz caritasa?

LE
LeonardoGoldman
16:45 24.06.2021.

Ovako su nekada siroti Zidovi stajali u redu sretni jer odlaze u bolji zivot u Njemacku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije